Vili & DeBili objavili debi album… Davor Gobac u zajedničkom bendu sa sinom Vilijem

0
201
Oglasi
Vili & DeBili /Photo: promo
Vili & DeBili /Photo: promo

Vili & DeBili nova je tročlana muzička grupa iza koje stoje Vili i Davor Gobac i Srđan Sekulović Skansi.

Bend je nastao u doba sveopšteg lockdowna i najstrožih covid mera pa su i svih sedam pesama s prvog albuma “No. 1” snimali s maskama na liciu i propisanoj distanci. Prateći video, objavljen “u komadu”, doduše sugeriše drugačije, ali isti je nastao posle popuštanja mera, pa je u skladu s tim.

DAVOR GOBAC: DA MI SIN KAŽE DA ŽELI DA SE ODSELI U IRSKU, REKAO BIH MU – ODMAH KRENI DA UČIŠ IRSKI

Četiri od sedam pesama autorski potpisuje Davor Gobac, Vilijeva je “Psiho”, a “Poslić” je obrada pesme “Act Naturally” country legende Baka Ovensa, koju su u svom repertoaru imali i The Beatles. Aranžmani su rezultat bendovskog rada, osim “Udari glavom” i “Ringišpil”, gde aranžman, kao i produkciju celog albuma “No. 1” potpisuje Skansi.

– Vili & DeBili simpatičan je off projekt koji je tokom nekoliko nedelja u prvom lockdownu zbližio drugare raznih generacija (Vili-26, Dado-57, Skansi-48). Neopterećeni bilo kakvim ciljevima, istresli su iz sebe kratkosvirajući materijal jako uživajući pritom. Kad je već bilo tako, zaigrali su se do kraja pa snimili kompletan album i u video zapisu, uz veliku pomoć gospona Gorana Berovića. Ako mene pitate, čisti gušt – rekao je Skansi, a Davor se nadovezao: – Slušajte rokenrol o kojem niste ni snili, za vas sviraju Vili & DeBili!, dok Vili Gobac kaže: – Bilo mi je super raditi s tatom i sa Skansijem jer ja volim svoja dva debila.

Preslušajte i pogledajte “No. 1”:

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime