Britanski dvor hteo da zabrani Eltonu Džonu da peva “Candle In The Wind” na sahrani princeze Dajane… zamena već bila spremna

0
363
Oglasi
Elton Džon. princeza Dajana/Photo: printscreen
Elton Džon. princeza Dajana/Photo: printscreen

Bakingemska palata nije htela da Elton Džon peva pesmu “Candle In The Wind” na ispraćaju princeze Dajane, prema novoobjavljenim vladinim dokumentima koji pokazuju da je postojao veliki otpor prema toj ideji.

Kako izveštava Sky News uprkos tome što je prodata u 33 miliona primeraka i što je bio jedan od najupečatljivijih trenutaka njene sahrane u septembru 1997. godine, kada je Elton Džon zapevao pesmu koju je posvetio princezi Dajani, postojao je otpor u kraljevskom domu prema toj ideji, uz zabrinutost da je novi tekst pesme “previše sentimentalan”.

POTEZ BEZ PRESEDANA… SERIJA O PRINCEZI DAJANI POČINJE JEDNOM – PORUKOM UPOZORENJA

Vestminserska opatija je čak morala da pripremi saksofonistu za solo nastup koji bi izveo pesmu, za slučaj da Bakingemska palata  odbije nastup Eltona Džona. Ali, dekan Vestminstera lično je apelovao da se osigura da Elton Džon nastupi, tvrdeći da bi to bilo “maštovito i velikodušno” prema milionima koji se osećaju “i lično ožalošćenim”.

– Ovo je ključna tačka ceremonije sahrane i pozivam na smelost. To će biti neočekivani događaj i nešto od modernog sveta koji je princeza predstavljala- izgovorio je tada velečasni dr. Vesli Ker i dodao: – Uz puno poštovanje predlažem da je bilo šta klasično ili horsko (čak i popularni klasik poput neke kompozicije Lojda Vebera) neprikladno. Bolja bi bila priložena pesma Eltona Džona koja je poznata milionima, a i u njegovoj je muzici uživala princeza Dajana. Napisao je nove reči na melodiju koja se naširoko svira i peva širom nacije u spomen na Dajanu. To je celo vreme na radiju. Izvedba pesme na sahrani bi bila maštovita i velikodušna prema milionima koji se lično osećaju ožalošćenima: to je popularna kultura u svom najboljem izdanju. Ako neko misli da su reči previše sentimentalne, iako to nipošto nije loše s obzirom na nacionalno raspoloženje, ne treba ih štampati i i objaviti već samo pevati.

OBJAVLJEN SNIMAK TAJNOG RAZGOVORA LEJDI DAJANE I DŽORDŽA MAJKLA… NARAVNO, TEMA JE BILA – KRALJEVSKA PORODICA

Elton Džon je potom izveo pesmu uživo pred milionima gledalaca đirom sveta.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime