Home»Muzika»“Bunt” sabrao sve dobre stvari koje su se desile na rok sceni u 2021. u dve specijalne emisije… Branka Glavonjić: Muziku ništa ne može da zaustavi

“Bunt” sabrao sve dobre stvari koje su se desile na rok sceni u 2021. u dve specijalne emisije… Branka Glavonjić: Muziku ništa ne može da zaustavi

Dve specijalne emisije "Bunt" na RTS 2, sreda 29. decembar 2021. / RTS2, sreda 5. januar 2022.

4
Shares
Pinterest Google+
Branka Glavonjić, Bunt/Photo: Gordan Jović RTS
Branka Glavonjić, Bunt/Photo: Gordan Jović RTS

Sa željom da ponude presek najznačajnijih dešavanja na rok sceni, kao i da sa gledaocima podele svoje impresije kako je (sve) ova 2021. godina (i koliko) uticala na emisiju “Bunt”- autorka Branka Glavonjić i njen tim brižljivo su pripremili dve specijalne emisije.

Na samom kraju godine u kojoj je emisija “Bunt” započela 19. TV sezonu emitovanja i obeležila svoje punoletstvo, a zatim i u prvoj sedmici Nove 2022. godine – biće emitovana dva specijalna izdanja najdugovečnije rok emisije u istoriji Radio-televizije Srbije i u čitavom našem regionu.

Nakon premijera na Drugom programu RTS- a (30.12. i 5.1.) , slede emitovanja ova dva “Bunt specijala” i na TV kanalu kulture RTS3 (30.12. i 6. 1.) a potom i na programu RTS Muzika (31.12. i 7. 1.)

– Ma koliko su nam dani i u 2021.j delovali jednolično, činilo se često da su nam i životi “na pauzi”, kao i da bi možda bilo najbolje ovu godinu jednostavno zaboraviti-  ipak je, osim loših vesti, bilo i dovoljno ponečega novog, vrednog, važnog, lepog. Održane su neke pažnje vredne manifestacije, bilo je i značajnog stvaralaštva, uspešnih saradnji, kulturnih projekata i uopšte kvalitetih događaja u vezi sa rok scenom – po kojima bi itekako vredelo pamtiti godinu za nama. Zato smo i pripremili ove dve praznične emisije: da podsetimo (da nije baš čitava godina protekla kao “Dan mrmota”) ali i da doprinesemo da sa manje zebnje a mnogo više nade – kročimo u susret svemu lepom i zanimljivom, što nas očekuje u Novoj godini – kaže Branka Glavonjić, autorka emisije “Bunt” i dodaje:

Branka Glavonjić, Stefan Jovčić, Bunt/Photo: Gordan Jović RTS
Branka Glavonjić, Stefan Jovčić, Bunt/Photo: Gordan Jović RTS

– Rok autori i bendovi su i tokom ove godine, ponovo dokazali da muziku ništa ne može da zaustavi. I zahvaljujući njima, kroz emisiju “Bunt” smo i mi nastavili da slavimo rok stvaraoce, autore, kvalitet i istrajnost, uspešne saradnje i kulturnu razmenu. Naravno, nismo zaobišli sagledavanje položaja muzičara u pandemijskoj situaciji, koja i dalje traje. U prvoj specijalnoj emisiji, biće i osvrta na festivale koji su održani i one koji su u planu, podsetićemo na neke pažnje vredne, dokazane ali i nove autore i bendove. Osvrnućemo se i na pesme koje smo premijerno emitovali tokom 2021, zahvaljujući poverenju autora i bendova u emisiju “Bunt”. Sprovedeno je i nekoliko uspešnih saradnji i značajnih kulturnih projekata na koje ćemo podsetiti.

O sadržaju druge specijalne emisije “Bunt”, koja će premijerno biti emitovana 5. januara na RTS2, tim emisije otkriva da su se takođe potrudili da i to specijalno izdanje bude zanimljivo za gledaoce i itekako pažnje vredno, a biće posvećena svemu što je tokom 2021. godine uticalo na emisiju “Bunt”.

– Naše novoustanovljeno priznanje, nagrada emisije “Bunt”- “Pesma godine”- čeka svog idućeg dobitnika. Prvi koji su osvojili nagradu “Pesma godine” je bend E-play, za pesmu “Sloboda”. Verujem da će i mogućnost da osvoje ovu nagradu, sigirno doprineti motivaciji domaćih rok autora da stvaraju i da se trude u narednom periodu. Uspostavljanjem ovog priznanja, želela sam da i emisija “Bunt” doprinese, podrži rad i istrajnost rok autora jer bez njih- ne postojimo ni svi mi… – rekla je Branka Glavonjić i dodala:  – Iskoristila bih ovu priliku da u svoje i u ime tima emisije “Bunt”- čestitamo praznike: želimo da vam u zdravlju, ljubavi, uz dobru muziku i uz što više razloga za radost – protekne idućih dvanaest meseci. Srećna nam Nova 2022. godina!

Previous post

Džoni Mičel objavila video spot za svoju pesmu staru - 50 godina

Next post

Slavni reditelj odllučio da snimi film u jednom kadru...  ali prvi put stvarno, bez ikakve pomoći montaže

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *