Premijera dokumentarnog filma “Putevima čukaričkog nasleđa“ 27. decembra u KC Čukarica

0
116
Putevima čukaričkog nasleđa/ Photo: Promo
Oglasi

Dokumentarni film “Putevima čukaričkog nasleđa“, koji je Kulturni centar Čukarica snimio uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, biće premijerno prikazan u ponedeljak, 27. decembra u 13:00 časova, u maloj sali ove ustanove.

Film ima za cilj da bogato kulturno-istorijsko nasleđe Čukarice sačuva od zaborava i predstavi ga građanima, naročito mlađoj populaciji, koji često prolazi pored ovih značajnih lokaliteta, spomenika i drugih obeležja, a nije upoznata sa njihovom istorijom.

U prvoj fazi izrade filma prikupljene su sve raspoložive informacije, od dokumenata do fotografija o određenim ličnostima, objektima, spomenicima kulture, ulicama… posle čega se pristupilo odabiru sagovornika i snimanju.

Autor filma je Marina Petrović, PR Kulturnog centra Čukarica, a realizaciju filma pomogli su: Nacionalni filmski arhiv Republike Srbije. – Jugoslovenska kinoteka, Filmske novosti , Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, OŠ “Karađorđe“, Ostružnica, Crkva Svetog Nikole u Ostružnici i JP Hipodrom Beograd.

Ulaz je slobodan.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime