Džejson Bonam priznao: Bio sam slomljen kada su Led Zeppelin uzeli drugog bubnjara za okupljanje povodom ulaska u Rock & Roll Hall of Fame

0
52
Džejson Bonam/Photo: YouTube printscreen
Džejson Bonam/Photo: YouTube printscreen

Džejson Bonam kaže da je bio “razoren” kada je Led Zeppelin angažovao drugog bubnjara za ponovno okupljanje benda.

Tokom gostovanja u The Eddie Trunk Podcastu, Džejson Bonam se osvrnuo na jednokratno okupljanje Led Zepelina 1995. godine.

Povratak se dogodio kada je bend ušau u Rokenrol kuću slavnih. Na događaju su Robert Plant, Džimi Page i Džon pol Džons odsvirali jedan kratki set sa Stivenom Tajlerom i Džoom Perijem, zajedno sa Džejsonom na bubnjevima, a zatim drugi sa Nilom Jangom i Majklom Lijem na bubnjevima.

Sin bubnjara Led Zeppelina otkrio zašto Plant ne želi da ujedini bend za novu turneju

Džejson je došao do teme kada su ga pitali: “Da li se nadaš da će Zeppelin ikada ponovo svirati, ili misliš da ne postoji šansa za to”:

– Nisam dugo vremena razmišljao o tome. Mislim, kada smo to uradili, najteže je bilo to što sam proveo toliko svog života – i mislim da ćete to verovatno shvatiti, kada sam bio dete, i bio sam oko Led Zeppelina ceo život, pa onda kada se desi tragedija… A onda se zaposliš kao bubnjar kod Roberta Planta, uradio sam njegova prva dva solo albuma, a onda me je Džimi Pejdž izveo i svirao sam na njegovom jedinom solo albumu, otišao na turneju sa njim ’88… – rekao je Džejson i dodao:

Džejson Bonam/Photo: wikipedia.org
Džejson Bonam/Photo: wikipedia.org

– A onda kada su se zapravo vratili (1995.), uništilo me je što su doveli Majkla Lija da svira bubnjeve. To nije bio dobar trenutak za mene, ne znam zašto…
– Morao sam da objašnjavam ljudima: ‘Zašto te nisu zvali, zar nisi dovoljno dobar?’, i o tome sam mnogo godina kasnije ozbiljno razgovarao sa Robertom, rekao sam da mi je to bilo zaista teško da razumem. Ali imao je veoma dobar razlog zašto su uradili to što su uradili – rekao je Bonam, ne otkrivajući koji je to razlog.

Au, majku mu… koliko je ovo – MOĆNO! Najbolji cover “Stairway to Heaven” ikada…

– Onda dobiti priliku da to uradimo ponovo 2007. godine, na način na koji smo to uradil. Imati sve to vreme za probe, biti u njihovoj blizini toliko dugo, bilo je veoma posebno. Od tada sam verovatno uradio 150 koncerta sa njima, tako da znam da sam i ranije mogao da budem  bolji, ali ne… pustio sam to, to je do bogova.

HL/Izvor: guitarworld.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime