Home»Kultura»Bura oko muzeja Balaševiću… i muzej i prodavnica i kafić i hotel? Đoletova ćerka Beba odgovorila “zabrinutim” Novosađanima

Bura oko muzeja Balaševiću… i muzej i prodavnica i kafić i hotel? Đoletova ćerka Beba odgovorila “zabrinutim” Novosađanima

4
Shares
Pinterest Google+
Đorđe Balašević/Photo: YouTube printscreen
Đorđe Balašević/Photo: YouTube printscreen

Izgradnja muzeja preminulom muzičaru Đorđu Balašević pokrenula je oštru raspravu na društvenim mrežama kojoj se priključila i mlađa ćerka panonskog mornara – Beba Balašević.

Najavljeni projekat se ne dopada jednom delu opozicije koji je pre nekoliko dana izrazio svoje protivljenje.

Predstavnici opozicionih partija u Skupštini grada Novog Sada najavili su da neće podržati da se na prostoru Univerzitetskog parka izgradi muzej posvećen pokojnom kantautoru Đorđu Balaševiću, jer gradu “svakako nedostaje” zelenila i jer postoje druge lokacije koje se mogu iskoristiti za tu namenu.

Evo kako će izgledati muzej s pogledom na zvezde posvećen Đorđu Balaševiću… Zavirite u “Atelje snova” koji će izgledati kao “otvorena kutija poklona”

Projektu se protive i pojedinci sa Twittera, a na kritiku jedne korisnice ove društvene mreže reagovala je i mlađa ćerka pokojnog umetnika – Beba Balašević.

“Balaševići zahtevaju da muzej treba planirati tako da omogući da objekat sadrži prodavnicu i kafeteriju sa 11 soba za smeštaj. Muzej-kafić-hotel. Kakvo skrnavljene onakvog dela!”, napisala je Twitter korisnica, na šta je reagovala Beba.

Sećate se možda slučajno onog mog zaključka da je Tviter jedno zeznuto mesto jer ti stvori iluziju da si previše važan?…

Posted by Beba Balasevic on Friday, December 24, 2021

“Ksenija, moja sugrađanka, napiše apsolutnu glupost i izmišljotinu, jer lajkovi su važniji od istine kako kaže stara poslovica, i nikom ništa. Nit Balaševići ZAHTEVAJU, nit će biti HOTEL, nit je na kraju krajeva bitno šta će biti u stvarnom svetu, dokle god ti društvene mreže omogućuju da se osećaš važno”, napisala je ona i dodala:

“Draga Ksenija, čitala si o sebi i svom suprugu laži. Nije ti bilo pravo. Smatrala si da je to jedna ružna potreba ljudske prirode. I ja to smatram. Odoli tome. I najvažnije od svega ne brini o Đoletovom delu. Njegove reči nadživeće i tebe i mene i mnoge koji isto kao ti sad, a ja nekad, smatramo da su naše reči na tviteru jako važne. I hvala što si me podsetila zašto se nikad više ne bih vratila na Tviter“, zaključila je Balaševićeva naslednica.

 

Previous post

Premijera dokumentarnog filma "Putevima čukaričkog nasleđa“ 27. decembra u KC Čukarica

Next post

Nirvana konačno odgovorila na tužbu bebe sa albuma “Nevermind”

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.