Home»Muzika»Klepton ispao faca… Oprostio Nemici kaznu od 250.000 evra za prodaju njegovih piratskih diskova… a objavio je i novi spot

Klepton ispao faca… Oprostio Nemici kaznu od 250.000 evra za prodaju njegovih piratskih diskova… a objavio je i novi spot

3
Shares
Pinterest Google+
Erik Klepton/Photo: YouTube printscreen
Erik Klepton/Photo: YouTube printscreen

Erik Klepton oslobodio je Nemicu optužbi pošto je dobio proces protiv nje zbog prodavanja snimaka njegovih koncerata, saopštio je britanski muzičar na svojoj službenoj stranici.

Sudija u Diseldorfu presudio je da Nemica iz obližnjeg Ratingena ne sme na eBayu da prodaje snimak Kleptonovog koncerta iz 1987. godine, o čemu smo već pisali:

ERIK KLEPTON DOBIO PARNICU PROTIV ŽENE KOJA JE PRODAVALA NJEGOV PIRATSKI ALBUM NA E-BAYU – ZA 10 EVRA

Da slavni muzičar i jedan od najboljih blues gitarista u istoriji nije odustao od progona, okrivljena bi trebalo da plati kaznu do 250.000 evra.

Nemica je pronašla dva CD-a tokom sređivanja kuće, posle smrti bivšeg supruga. Stavila ih je na prodaju na eBay za 9,95 evra.

LAYLA, YOU’VE GOT ME ON MY KNEES… KO JE PETI BOJD, FATALNA LEPOTICA PRED KOJOM SU KLEČALI HARISON, KLEPTON, LENON I DŽEGER?

Kleptonovi advokati zaustavili su tu aukciju jer je koncert snimljen ilegalno. Oni su protekle decenije vodili hiljade takvih slučajeva u rutinskim proverama autorskog prava, saopštivši kako je prodaja “neautorizovanih i po pravilu snimaka koncerata lošeg kvaliteta” česta u Nemačkoj i nekoliko drugih država.

“To šteti i muzičkoj industriji i kupcima koji dobivaju inferioran proizvod”, saopštili su.

Inače, Klepton je danas objavio i novi spot za pesmu “Hearth of Child”. Pogledajte:

HL/Izvor: jutarnji.hr

Previous post

Svako vreme je pravo vreme za dobar rokenrol... Pogledajte kako je bilo na finalu Mobil Music Festa #3

Next post

Raskrinkavanje misterije... Da li Volt Dizni zaista čeka odmrzavanje i povratak iz mrtvih?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *