Home»Muzika»Koliko je ovo, nekako, naopako… i genijalno, zar ne? “Killing In The Name Of” RATM je, verovali ili ne, najpopularnija božićna pesma svih vremena u Velikoj Britaniji

Koliko je ovo, nekako, naopako… i genijalno, zar ne? “Killing In The Name Of” RATM je, verovali ili ne, najpopularnija božićna pesma svih vremena u Velikoj Britaniji

4
Shares
Pinterest Google+
Rage Against the Machine /Photo: rockhall.com
Rage Against the Machine /Photo: rockhall.com

Rage Against The Machine ima potvrđen božićni broj jedan svih vremena u Velikoj Britaniji.

Organizovana u partnerstvu s kompanijom Nine Eight Books, anketa je pokrenuta kako bi se proslavilo objavljivanje 70. “The Official Christmas No.1 Singles Book”, tj. službena božićna knjiga za broj 1 singlove u Velikoj Britaniji. Knjiga je vodič kroz 70 godina božićnih broj jedan hitova, s dve stranice posvećene svakoj pesmi.

RATM OBJAVILI DOKUMENTARAC “KILLING IN THY NAME”… TEMA – RASIZAM U AMERICI

Posle tri nedelje glasanja, finale se svelo na hit Spice Girls iz 1996. “2 Become 1” i Rage Against The Machine himnu “Killing In The Name Of”. Prebrojano je 41.000 glasova, a Rage Against The Machine je na kraju izvojevao pobedu s 51% glasova.

“Killing In The Name Of” postao je iznenađujući božićni hit 2009. nakon što su Džon i Trejsi Morter pokrenuli kampanju kako bi sprečili pobednika “X Factora” da petu godinu zaredom bude Božićni broj jedan.

BES PROTIV MAŠINE ZA VEŠ…? NEKI FANOVI TEK SAD PROVALILI KOLIKO JE RATM POLITIČKI BEND

Kao odgovor na ovu vest, Morter je rekao:

– Zahvalan sam što je mala ideja nastala u kuhinji u Eseksu pre nekoliko godina službeno okrunjena kao ‘Nation’s Favorite Christmas Number 1’.

I, u to ime…

Previous post

Važno obaveštenje! Novi termin finala Mobil Music Festa - vidimo se 23. decembra u 17h

Next post

Keri King: Ja bih... ali mislim da Slayer više neće svirati

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *