Home»Muzika»Homeland»“Dečak od 700 godina”… Daniel Mihajlović predstavio novi EP

“Dečak od 700 godina”… Daniel Mihajlović predstavio novi EP

4
Shares
Pinterest Google+
Daniel Mihajlović/ Photo: Tamara Boškovic Dereta
Daniel Mihajlović/ Photo: Tamara Boškovic Dereta

Tačno godinu dana posle izdanja “Vremeplov“, Daniel Mihajlović objavio je novi EP pod nazivom “Dečak od 700 godina“ (Multimedia Music).

EP je u novembru najavljen video singlom “Master Mantra“, a sada je publici dostupno svih pet pesama sa ovog izdanja.

TRI MINUTA STVARNOSTI KOJU ŽIVIMO… DANIEL MIHAJLOVIĆ ANIMIRANIM SPOTOM ZA PESMU “MASTER MANTRA“ NAJAVLJUJE NOVI EP

– Neke od pesama sam cele čuo u glavi, potpuno gotove. Ne pričam o zanatskom delu, već o “boji” pesama, fluidu koji nose… Tekstovi pesama, u trenutku snimanja vokala, bili su jako dugi, bezbroj listova papira razbacanih po stolu, podu, gomile stihova – kaže Daniel o procesu nastajanja “Dečaka od 700 godina” i dodaje:
-Tokom snimanja, meni najsnažnije slike u stihu sklapale su se kao delovi slagalice u tekst pesme, rokenrol pesme, diktirale da li da ih šapućem, ispričam energičnije, zarežim… da samom sebi poverujem kada ih izgovorim.To mi je najbitnije. Stihovi su birali muziku. Osećam kao da nemam ništa s tim i dobro je da je tako.

Daniel Mihajlović/ Photo: Tamara Boškovic Dereta
Daniel Mihajlović/ Photo: Tamara Boškovic Dereta

Kao i uvek, Daniel je i za ovaj EP imao sjajne saradnike:
– Beskrajno sam zahvalan svima vama koji ste mi dodavali boje i četkice prilikom slikanja ovih pesama, pre svega draguljima ovog izdanja – Marku Vidojeviću i Milanu Petroviću, zatim divnoj Mileni Branković i Ivanu Damjanoviću-Korkiju. Bez vas, ovo bi bila hrpa skica ugljem na papiru lošeg i pijanog slikara, a ne kolekcija ulja na platnu, takođe pijanog, ali malo boljeg slikara. Hvala Mono Putniku na dragocenim savetima. Ljubav i naklon do središta Zemlje za vas.

EP “Dečak od 700 godina“ dostupan je na svim relevantnim strimig servisima. Za svih pet pesama snimljeni su i spotovi koje možete da pogledate na YouTube kanalu diskografske kuće Multimedia Music, koja je objavila ovo izdanje.

Previous post

Četvrta sreća? Tricky stiže 19. maja u Barutanu

Next post

Vreme je za praznični vajb... Spremite se za novogodišnja iznenađenja na MojOFF platformi

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.