Home»Muzika»Najjači o(p)staju… Generacija 5 održala koncert u Amerikani Doma omladine Beograda

Najjači o(p)staju… Generacija 5 održala koncert u Amerikani Doma omladine Beograda

5
Shares
Pinterest Google+
Generacija 5/ Photo: AleX
Generacija 5/ Photo: AleX

Poznati beogradski rock bend, Generacija 5, sinoć je u punoj Amerikani Doma omladine proslavio 44 godine karijere.

Miloš Bajat, Generacija 5/ Photo: AleX
Miloš Bajat, Generacija 5/ Photo: AleX

Svojim vanvremenskim hitovima podsetili su prisutne na zlatno doba jugoslovenskog rokenrola. Ekipa benda držala se old school principa – da se kvalitet grupe ogleda u virtuoznošću i energiji na bini, a ne u specijalnim efektima i upotrebi moderne tehnologije.

Bez predgrupe i specijalnih gostiju, na minimalističkoj bini, Generacija 5 otprašila je najveće hitove – “Dolazim za 5 minuta”, “Dubler”, “Najjači ostaju”, “Umoran od svega”, “Svemu dođe kraj”, vešto kombinujući himnične numere sa acoustic setom – “Šta ćemo sad nas dvoje”, “Stari moj” i “Povedi me u noć”.

Dragan Jovanović Krle, Generacija 5/ Photo: AleX
Dragan Jovanović Krle, Generacija 5/ Photo: AleX

Krle, Ilke i Cajger su briljirali na svojim instrumentima, dok je Radoš Ćapin sjajno gospodario bubnjevima, a frontmen Miloš Bajat suvereno vladao publikom i scenom, pevajući s lakoćom više od dva sata dva sata.

Publika u Amerikani neumorno je pratila bend pevajući sve pesme, a devojke iz prvih redova iznenadile su Cajgera bacivši mu brushalter i gaćice na binu, što smo poslednji put videli na Whitesnake koncertu u Pioniru 2015. godine.

Posted by Generacija 5 on Friday, 17 December 2021

Fanovi su ovacijama izmamili dva bisa – acoustic verziju ‘’Pseta’’ i electric standard ‘’Ti i ja’’.

Oduševljenje koncertom nisu krile ni kolege koje su prisustvovale ovom neobičnom rođendanu – Žika i Dragi Jelić, Đura Mornar, Vlada Negovanović, Ksenija Kuljača, Nemanja Savić, Vladimir Graić, Rade Radivojević, Pile i Peđa iz Alise, Rastko Janković, Jelena Tinska i mnogi drugi iz javnog i kulturnog života prestonice.

Previous post

Aleksandar Žikić za Headliner: Ako budemo tražili novog MIlana Mladenovića, svakako ćemo ga naći, jedino što ne primećujem da ga tražimo

Next post

RTS podneo krivične prijave zbog neovlašćenog postavljanja premijernih serija na internet

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.