78 and counting… Ovo pismo je Kit Ričards napisao svojoj tetki kad je imao 19: Upoznao sam jednog sjajnog momka, zove se Mik…

0
287
Kit Ričard/Photo: facebook@KeithRichards
Kit Ričard/Photo: facebook@KeithRichards

Legendarni gitarista The Rolling Stonesa rođen je 18. decembra 1943. godine, a 19 godina kasnije napisao je pismo svojoj tetki u kojem joj piše o divnom prijatelju kojeg je tek upoznao.

To je neverovatan dokument o počecima prijateljstva i saradnje Kita Ričardsa i Mika Džegera:

“Znaš koliko volim Čaka Berija. Mislio sam da sam njegov jedini obožavalac u ovom području. Jedno jutro sam držao Čakovu ploču u rukama kad mi je prišao jedan mladić, koga znam iz škole. Ima sve ploče Čaka Berija i on i njegovi prijatelji svi obožavaju rhythm&blues. Mislim na onaj pravi r&b, ma predivno. Taj dečko zove se Mik Džeger. Svi momci i devojke skupljaju se u ‘Carouselu’, a jednog jutra odlučio sam da im se i ja pridružim. Pozivaju me na brojne zabave. Osim toga, mislim da je Mik jedan od najboljih pevača koje sam ikad čuo. Ma ne da mislim, on je zaista odličan. Ja sviram električnu gitaru, došla su nam još tri momka, i vežbamo dva, tri puta nedeljno”, napisao je Kit. Ispričao joj je i ponešto o njihovim ljubavnim uspesima te rekao kako su preko vikenda izveli neke devojke u njihov omiljeni klub.

Ovo pismo objavljeno je u Ričardsovoj autobiografiji “Life”.

AKO SE IKADA, NEKIM ČUDOM, DESI DA UMREM… KIT RIČARDS JE S LOPATE JE POBEGAO NAJMANJE 6 PUTA…

Danas, Kit Ričards slavi 78. rođendan iako je, zapravo, već besmrtan…

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime