Home»Muzika»Gde je puklo… ? Džon Pol Džons dao ostavku na mesto direktora jedne od izdavačkih kuća Led Zeppelina

Gde je puklo… ? Džon Pol Džons dao ostavku na mesto direktora jedne od izdavačkih kuća Led Zeppelina

5
Shares
Pinterest Google+
Džon Pol Džons/Photo: wikipedia.org
Džon Pol Džons/Photo: wikipedia.org

Džon Pol Džons više nije direktor jedne od muzičkih izdavačkih kuća Led Zepelina, ostavljajući Džimija Pejdža i Roberta Planta kao jedine preživele članove benda u upravnom odboru kompanije.

Dokumentacija Companies House objavljena 15. decembra pokazuje da je “Džon Boldvin”, Džonsovo zakonsko ime, dao ostavku na mesto direktora Superhipe Tapesa 27. novembra.

INVESTICIJA DŽIMIJA PEJDŽA OD 4 HILJADE DOLARA DONELA LED ZEPPELINU PROFIT OD – 4,6 MILIONA DOLARA

Superhipe Tapes je jedan od glavnih korporativnih entiteta Led Zeppelina u Velikoj Britaniji, koji kontroliše izdavanje muzike benda i poseduje globalne robne marke za ime benda.

Posao je osnovan 22. oktobra 1968. godine, nedeljama pre objavljivanja prvog albuma benda, i decenijama se koristio kao glavni deo korporativne imperije Led Zeppelina.

Džons je bio direktor kompanije od 1992. godine, pokazuju podaci kompanije.

Dokumentacija iz 2012. pokazala je da Pejdž poseduje 80% kompanije, a deca Pitera Granta, Voren i Helen Grant imaju po 10%.

PESMA TOLIKO TEŠKA ZA SVIRANJE DA SU JE LED ZEPPELIN NA KONCERTU IZVELI JEDAN JEDINI PUT… POGLEDAJTE TAJ JEDINSTVENI SNIMAK

Džonsova odluka da napusti svoju ulogu direktora u kompaniji i da napusti mesto u odboru znači da više nema pravo glasa o aktivnostima Superhipea. To bi moglo da signalizira da Džons više ne želi da bude uključen u buduće odluke o muzici Led Zeppelina.

Led Zeppelin/Photo: spin.com
Led Zeppelin/Photo: spin.com

Tokom 2021. Džons je smanjivao broj korporativnih veza koje ima sa Led Zeppelinom, prema pregledu podnesaka Kompanije koje je sproveo LedZepNews.

Dugogodišnja računovodstvena firma Led Zeppelina, Joan Hudson & Co, decenijama se brine o finansijskim poslovima benda i njegovih članova. Veza je toliko jaka da je Hadson bio gost benda na nastupu Kennedi Center Honors 2012. godine.

“BECOMING LED ZEPPELIN”… STIŽE FILM ZA KOJI NIKO NIJE VEROVAO DA ĆE BITI SNIMLJEN

Trejsi Džegers, izvršna direktorka Joan Hudson & Co, takođe je bliska sa preživelim članovima Led Zeppelina. Imenovana je zajedno sa Hadsonom u priznanjima za Plantov solo album “Carry Fire” iz 2017.

Međutim, ranije ove godine Džons je promenio odbore svoje dve lične muzičke kompanije, uklonivši računovođe Led Zeppelina i zamenivši ih nezavisnim direktorima.

KAKO SU LED ZEPPELIN OSTALI BEZ 203.000 DOLARA TOKOM TURNEJE PO AMERICI… A TO JE PRE 48 GODINA BILO BAŠ MNOOOOGO PARA

Ali Džons nije potpunu izašao iz korporacije Led Zeppelin.

On je i dalje direktor Flames Of Albion Music, još jedne izdavačke kompanije koju koristi bend, kao i merchandising biznisa benda Mithgem i Three P Films, kompanije koja se koristila za izdanja filmova Led Zeppelina kao što je “Celebration Day”.

Takođe Džons je i dalje direktor kompanije 2018, preduzeća osnovanog 2018. da se brine o “misterioznom izložbenom projektu” Led Zeppelina.

LedZepNews je kontaktirao izdavačku kuću Led Zeppelin, kao i Džonsovu zvaničnu Facebook stranicu da zatraži komentar za ovu informaciju, ali odgovora i dalje nema.

HL/Izvor: ledzepnews.com

Previous post

Bouvi pre nego što je postao - Bouvi.. Kolekcionar platio više od 17.000 evra za neobjavljeni singl legendarnog muzičara

Next post

Dejv Grol priznao: Naivno sam verovao Kurtu Kobejnu da retko koristi heroin, za mene je to bila droga za prostitutke i džankije iz mračnih sokaka...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.