Home»Muzika»Verovali ili ne… Zvanično istraživanje potvrdilo – ova pesma spasila je stotine života

Verovali ili ne… Zvanično istraživanje potvrdilo – ova pesma spasila je stotine života

4
Shares
Pinterest Google+
Logic, 1-800-273-8255/Photo; printscreen
Logic, 1-800-273-8255/Photo; printscreen

Novo istraživanje British Medical Association je objavilo na BMJ-u kako pesma američkog repera Logic “1-800-273-8255” spasava živote, i to one najranjivije, živote mladih. Odnosno, kako se od objave pesme povećao broj poziva njihovoj telefonskoj liniji za prevenciju samoubistava i time se smanjio broj samoubistava među tinejdžerima za 50%.

“I don’t wanna be alive”, refren koji je postao TikTok trend, možda refrenom ne obećava pozitivan ishod, ali pesma je okarakterisana kao pozitivno uticajna pjesma. Osim TikToka, uspešna je i na YouTubeu gde broji 431 miliona pregleda do sada.

DVA ISTRAŽIVANJA POTVRDILA: STOPA SAMOUBISTVA MEĐU TINEJDŽERIMA PORASLA POSLE PREMIJERE SERIJE “13 REASONS WHY”

Pesma je objavljena još 2017. i ubrzo potom organizacija je primetila veliki rast broja poziva na njihovu liniju – odnosno povećanje od 50%. Uz to, BMA istraživanje o suicidu je još ranije otkrilo da je za 5.5% smanjen suicid za mlade od 10-19 godina, odnosno 245 manje suicida je zabeleženo u toj godini.

– Znati da muzika utiče na živote ljudi me i inspirisala da snimim ovu pesmu – Logic je izjavio za CNN. – Želeli smo da pomognemo ljudima. A činjenica da smo to i postigli me oduševljava.

Pesmu su u saradnji snimili Alesia Kara i Kalid, a prikazuje muzičare koji se bore s depresijom i željom da umru. “Bol ne boli jednako, znam / Put kojim ideš se čini usamljen”, peva Kalid, ali Logic u pesmi obećava fanovima da bolji dani dolaze: “Ne moraš umreti, dozvoli mi da ti objasnim. Lakoća je u vazfuju, kad si prsa uz prsa sa ljubavnikom”. Kara u svom delu predlaže “Drži se, iako je put dug, postoji svetlo i kad je najmračnije”.

HL/Izvor: muzika.hr

Previous post

Erik Klepton dobio parnicu protiv žene koja je prodavala njegov piratski album na e-Bayu - za 10 evra

Next post

Išli smo na “Put za Shangri-La”... Održana promocija novog albuma grupe Magic Bush

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.