Fotka “Tužni Kijanu” godinama kruži internetom… Glumac konačno objasnio šta se to desilo

0
192
sad keanu reeves/Photo: printscreen
sad keanu reeves/Photo: printscreen

Kijanu Rivs je pokušao da objasni šta mu je zaista prolazilo kroz glavu kada je njegova fotografija na društvenim mrežama postala takozvani internet-mim “Tužni Kijanu”.

Sve je počelo sa paparaco fotografijom Rivs, iz 2010. godine, na kojoj se vidi kako glumac, zamišljen, sedi sam na klupi u Njujorku i jede sendvič.

ZAŠTO JE KIJANU RIVS TAJNO BORAVIO U NOVOM SADU? NIJE NI SNIMANJE FILMA, NI EXIT…

Ubrzo je slika postala viralna u raznim fotošopiranim varijantama, na koje su korisnici mreža, u skladu sa kontekstom, dodavali tekst ili sliku druge osobe, dok Kijanu sedi na klupi u istom izdanju – izgubljen u mislima.

Mim se pojavljivao i na raznim veb-stranama, spominjan je u pop kulturi, a korišćen je i u komercijalne svrhe, za prodaju proizvoda sa Rivsovim likom, od majica do figurica.

 

Tokom gostovanja u emisiji “Late Show” glumac je kroz smeh rekao da je zapravo samo pokušavao da pojede sendvič. Ipak, u ozbiljnijem tonu, Rivs je dodao da je razmišljao o nekim stvarima, ali da je najviše bio okupiran ručkom.

ZAŠTO JE KIJANU RIVS TAJNO BORAVIO U NOVOM SADU? NIJE NI SNIMANJE FILMA, NI EXIT…

Voditelj je držao Rivsov strip BRZRKR, za čije je izdanje umetnik Ron Garni nacrtao nekoliko varijacija na mim ‘Tužni Kijanu’. 

Na pitanje zašto je mim urađen na taj način, glumac je rekao:

– Nemam pojma. Samo jedem sendvič – nasmejao se Rivs.

Pokušao je da objasni:

– U redu, razmišljao sam, nešto mi se dešavalo. Bio sam gladan. Dakle, život i umetnost. Ron Garni je neverovatan umetnik koji ilustruje i crta za BZRRKR. Nisam znao da će to uraditi. Ali jeste. Mislim da je to neka vrsta kreativnog rada na žanru. Odlučio je da zabeleži taj trenutak, a lik je čekao da se to desi. Jer proučava ga američka vlada, pokušava da otkrije zašto je besmrtan, zašto se regeneriše. Samo pokušavam da shvatim zašto postojim – ispričao je Rivs.

HL/Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime