Evo kako su Brajan Džonson i Malkom Jang tražili čudovište iz Loh Nesa…

0
60
Brajan Džonson, Malkolm Jang, Nesi/Photo. ilustracija
Brajan Džonson, Malkolm Jang, Nesi/Photo. ilustracija

Pokojna AC/DC ikona Malkolm Jang nije bio najvidljiviji član benda, posebno u poređenju sa jednom od najpoznatijih ličnosti rok scene, njegovim bratom i kolegom iz benda Angusom Jangom. Međutim, on je bio glavni mozak bezvremenskog rok zvuka benda i još uvek ga ceni rokenrol zajednica.

Posle skoro 45 godina provedenih na rok sceni, muzičar se, nažalost, teško razboleo i prestao da nastupa 2014. Jang je narednih meseci bio hospitalizovan pošto mu je dijagnostikovana demencija. Na kraju, roker je preminuo od bolesti 18. novembra 2017. u 64. godini.

Angus Jang demantovao glasine da je Malkolm Jang svirao na novom albumu AC/DC, ali…

Njegovim fanovima ostaju priče, koje često pričaju njegovi kolege iz benda, koji su provodili mnogo vremena sa muzičarem. Danas ćemo razložiti jedan od najzabavnijih i najiskrenijih trenutaka koje je pevač Brajan Džonson podelio o svom pokojnom kolegi iz benda kako bi otkrio Malkolmovu zabavnu ličnost.

Tokom intervjua nekoliko dana nakon što je Malkolm Jang preminuo, Brajan Džonson se osvrnuo na jednu od njihovih šaljivih priča kada se prvi put pridružio AC/DC. Očigledno, Jang je došao na ideju da poseti Loh Nes kako bi video čuvenu urbanu legendu, čudovište iz Loh Nesa, oko 1981. ili 1982. godine.

AC/DC otkrili pravu istinu o novom okupljanju: Ustvari, Malkolm nas je ponovo spojio “intervencijom” s one druge strane života…

Tako su Džonson i Jang rezervisali hotel na desnoj strani jezera i za večerom su razgovarali o svom planu da pronađu legendarno čudovište. Kada je došlo vreme da potraže čudovište, Džonson je video kutiju u Jangovim rukama. Nakon što je upitao šta drži, Brajan je otkrio da Malkolm ima ceo plan kako da pronađe opako čudovište.

Naime, roker je spakovao kutiju vatrometa, koji je nameravao da koristi da privuče pažnju čudovišta. Iznenađujuće, pevač je smatrao da je i ovo odlična ideja, i krenuli su na put za Loh Nes. Drugovi iz benda su imali “dobro osmišljen plan” i uzbuđenje, pa su direktno ušli u vodu – u cipelama.

Pošto su bili potpuno natopljeni vodom, njihova strategija vatrometa nije išla baš onako kako je planirano. Ipak, najbolje su se proveli dok su se kikotali i smejali, pokušavajući da naprave vatromet. Na kraju, Brajan Džonson je rekao da misli da su uspeli da vide čudovište iz Loh Nesa, ali nikada nisu bili sigurni.

Prema Rolling Stoneu, Džonson je ispričao :

– Idemo u Loh Nes. Hajde da vidimo da li postoji  čudovište! Rezervisali smo hotel odmah ppored jezera i večerali i, znate, popili smo nekoliko pića , i dok smo šetali dole, rekao sam Malkolmu: “Šta je to imaš?” Rekao je: “Imam kutiju vatrometa”. Rekao sam: “Zašto?”. On je rekao: “Pa, mi ćemo ih upaliti i to bi moglo da privuče pažnju čudovišta”, rekao je i dodao: “Ah, to je jebeno sjajna ideja”.

Ušli smo pravo u vodu; nismo ni cipele izuli. I tamo smo se kikotali i smejali, pokušavajući da postavimo ovaj vatromet. Sve se natopilo vodom, i svi smo pali, i naravno, mislili smo da smo ga videli. Nismo bili sigurni.

Žitije Brajanovo… Stiže autobiografija pevača grupe AC/DC Brajana Džonsona

Pošto Malkolm Jang nije bio član koji je često davao intervjue o svom ličnom životu, za fanove je uzbudljivo da čuju ove vrste priča od njegovih kolega iz benda dok otkrivaju detinjastu stranu pokojnog muzičara. Do danas ima bezbroj obožavalaca koji se dive njegovom genijalnom načinu stvaranja bezvremenskog zvuka, a sada znaju kakva je zabavna osoba bio.

HL/Izvor: rockcelebrities.net

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime