Dejvid Gilmur ne može sam da peva vokalne delove Rodžera Votersa u “Comfortably Numb” … i zato ima sjajnu pomoć

0
93
Dejvid Gilmur, Rodžer Voters/Photo: Promo
Dejvid Gilmur, Rodžer Voters/Photo: Promo

Uspešni gitarista i tekstopisac Pink Floyda Dejvid Gilmur započeo je svoju karijeru sa Pink Floydom pre nego što je nastavio uspešnu solo karijeru. U prvih deset godina karijere benda, postali su međunarodno poznati i jedni od najprodavanijih umetnika svih vremena prodavši više od 250 miliona albuma širom sveta. Kultni član benda Rodžer Voters dramatično je napustio bend 1985. godine, što je bio odlazak praćen tužbama.

Pink Floyd je nastavio kao bend do 2014. godine, a Dejvid Gilmur je preuzeo vođstvo u svoje ruke. Mislio je da se pod Votersovim uticajem bend više fokusirao na tekstove, a ne na muziku, i odlučio je da to promeni. Nakon Votersovog odlaska objavljena su samo tri albuma, ‘A Momentari Lapse of Reason’, ‘The Division Bell’ i ‘The Endless River.’ Bend se nekoliko puta raspadao da bi se kasnije ponovo okupio, ali se čini da je njihov raspad 2014. bio konačan. Do sada.

PINK FLOYD RAT OPET BUKTI… VOTERS PRETI GILMURU: NAPISAO SAM MEMOARE, OTKRIĆU SVE TVOJE TAJNE

Međutim, David Gilmur nije prestao da se bavi muzikom i nastavio je sam da nastupa. Angažujući muzičare da ga prate na sceni, nastavio je da peva pesme Pink Floyda na svojim koncertimaa. Jedan od njegovih najuspešnijih je svakako bio “Live at Pompeii” koji je postao završni film koji je dokumentovao njegovu turneju 2015-2016 za njegov album, ‘Rattle That Rock.’ Na turneji je izvodio pesme Pink Floyda kao što je “Wish You Were Here’ i ‘Comfortably Numb’.

“Comfortably Numb“ je prvi put objavljen na legendarnom albumu Pink Floyda “The Wall” 1979. godine. Tekst je napisao Rodžer Voters, dok je muziku komponovao Dejvid Gilmur. Prepoznat je po svom izvanrednom gitarskom solu i rangiran je na 314. mestu na listi 500 najboljih pesama svih vremena Rolling Stonea.

Džez-rok pevač Čak Livel pomogao je Gilmuru da izvede pesmu “Comfortably Numb” u “Live at Pompeii” i zajedno sa Gilmurom predvodi pesmu. Livel je uglavnom poznat po tome što je klavijaturista The Allman Brothers Banda. Takođe je bio studijski muzičar Rolingstonesa na svakom njihovom albumu od 1982. osim na “Bridges to Babilon”.

8 NAČINA DA UPROPASTITE GITARSKI SOLO DEJVIDA GILMURA…

Gilmur je iskoristio Livelove vokalne i muzičke moći u periodu 2015-2016. kada ga je postavio za ko-pevača za “Comfortably Numb”. Nastup je postavljen na YouTube 2017. i do danas ima preko 124 miliona pregleda. Obožavaoci su komentarisali koliko cene Gilmura što i dalje peva pesme Pink Floyda i daje sve od sebe da svojoj publici pruži životno iskustvo.

Pogledajte Gilmurov nastup “Live at Pompeii” iz 2016. sa Čakom Livelom.

HL/Izvor: ockcelebrities.ne

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime