Kad smo bili mladi i radosni… Objavljen album sa neobičnim obradama ex-YU pop/rock hitova 80-ih

0
233
Oglasi
Lidija Andonov i Andy Pavlov/Photo> Vuk Vidor
Lidija Andonov i Andy Pavlov/Photo> Vuk Vidor

Već najavljivani album Lidije Andonov i Andy Pavlova – “Mlad i Radostan”, koji predstavlja svojevrstan omaž jugoslovenskoj muzici 80-ih godina prošlog veka, objavljen je u digitalnom izdanju za izdavačku kuću Sweet Sensation(koju su početkom 2021. osnovali članovi grupe Sixth June i pijanista Andy Pavlov)

“Mlad i Radostan” je album koji sadrži pesme za glas, klavir i kontrabas bendova koji su obeležili ovo vreme: La Strada, U Škripcu, EKV, Vlada Divljan, Električni Orgazam, Darko Rundek, Videosex, Paraf, Zana, Bajaga i Instruktori.

Album je dostupan za digitalno slušanje na platformama: iTunes, Spotify, Amazon, Deezer, Youtube i mnogim drugim;

Album čine pesme:

Mlad i Radostan (La Strada)

Siđi do reke (U Škripcu)

Zid (EKV)

Moj Grad (Vlada Divljan Old Stars Band)

Malena (Videosex)

Željko (Paraf)

Odnesi me (Vlada Divljan Old Stars Band)

Znak (Rundek Cargo Trio)

Vejte snegovi (Zana)

Plavi Safir (Bajaga I Instruktori)

Tonemo (EKV)

Krokodili dolaze (Električni orgazam)

Mlad i Radostan, cover/Photo; Laslo Antal
Mlad i Radostan, cover/Photo; Laslo Antal

Upravo je istoimena pesma benda La strada – “Mlad i Radostan” bila inspiracija za naziv ovog albuma, za koji je značajan doprinos dao američki kontrabasista Greg Koen koji je u svojoj bogatoj karijeri sarađivao sa muzičarima kao što su Lori Anderson, Tom Veits, Džon Zorn i Dejvid Birn.  Snimatelj albuma je Andrej Mladenović (Down There Studio B).

– Naša ideja je bila da ispričamo priču o muzici, pesmama i autorima koji su svoje karijere započinjali u periodu 80-ih godina u danas nepostojećoj državi, Jugoslaviji. Ovo je naša potreba da napravimo omaž jednoj muzičkoj civilizaciji i pesmama koje su obeležilie naše živote. Kada smo počeli da spremamo album, nekako nam je spontano došlo da odsviramo i neke novije numere autora iz tog vremena. Hteli smo da obgrlimo prošlost i napravimo most ka budućnosti. Zato i taj sufiks “Beyond” (Homage to Yugoslav Music from the 80s and Beyond) – kaže Andy.

– ’Želeli smo da se vratimo pesmama koje su nama bile jako važne u periodu odrastanja ali i sazrevanja kao umetnika. Radeći na ovim pesmama sami a potom i sa Gregom, ponovo smo otkrivali njihovu snagu i lepotu. Uvideli smo koliko one i danas mogu biti aktuelne, i kako imaju upravo one kvalitete koji nam danas nedostaju – izjavila je Lidija.

Album je tokom septembra ove godine sniman u studiju Down There Studio B u Beogradu, a ton majstor i bubnjar je Andrej Mladenović.

Tokom 2022. godine, očekuje nas i fizičko, vinilno izdanje albuma.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime