Home»Fun»Cars & Bikes»Fredi je imao još jednu veliku strast o kojoj se malo zna…

Fredi je imao još jednu veliku strast o kojoj se malo zna…

5
Shares
Pinterest Google+
Fredi Merkjuri/Photo: printscreen
Fredi Merkjuri/Photo: printscreen

Fredi Merkjuri posedovao je više luksuznih i starinskih limuzina, a njegova strast prema automobilima je bila velika. Neke od modela koje je vozio možete da pogledate ovde.

Pevač popularne rock grupe Queen je imao profinjenu strast prema starinskim limuzinama. U njegovoj kolekciji su bili: Daimler DS420 Limo, Lincoln Town Car, Rolls-Royce Silver Dawn i Mercedes-Benz 420 SEL iz 1986. godine.

Vozački ispit je položio dosta kasno, kao već zreo čovek, i vrlo pomno je birao automobile.

Daimler DS420 je u njegovo vreme bio službeno vozilo brojnih svetskih državnika. Američki model Lincoln Town Car s motorom velike zapremine je vozio po ulicama Njujorka.

Rolls-Royce Silver Dawn je bio opremljen najmodernijim dodacima u to vreme. Limuzina iz 70-ih godina je imala telefon i kasetofon.

PUSTITE “CRYIN’” I UŽIVAJTE U KOLEKCIJI AUTOMOBILA I MOTORA STIVENA TAJERA… OSIM JEDNOG PRIMERKA

Mercedes-Benz 420 SEL je u 80-im godinama bilo vozilo bogatih i poznatih osoba. Merkjuri je kao svaki pravi roker pratio svoj san i odlučio je da kupi luksuzni Mercedes.

U njegovoj kolekciji je bio i jedan od najpoznatijih modela Range Rovera. Terensko vozilo i kabriolet je kasnije zavrđio u kolekciji bubnjara grupe Queen, Rodžera Tejlora.

NIJE TO AUTOMOBIL, TO JE LEGENDA… PRVI “FIĆA” SIŠAO JE S TRAKE PRE TAČNO 65 GODINA. I NIKAD NIJE NAPRAVLJEN U BOJI MLEKA TIK PRE NEGO ŠTO PROKLJUČA…

Mediji, stručnjaci i osobe iz muzičke industrije spominju i model Studebaker Champion, ali nije sigurno da je Merkjuri i službeno posedovao ovaj automobil.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Paraćinskim penzionerima besplatan prevoz na koncert grupe Iron Maiden u Beogradu...

Next post

Raritetna izdanja Gileta i Električnog orgazma  - u prodaji albumi "Muzika za film TV i muzej" i "Živo i akustično"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *