Home»Muzika»Jazz»Nenad Vasilić priredio jazz spektakl za pamćenje na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju

Nenad Vasilić priredio jazz spektakl za pamćenje na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju

4
Shares
Pinterest Google+
Nenad Vasilić/Photo: Serbia Creates
Nenad Vasilić/Photo: Serbia Creates

Nenad Vasilić, jedan od vodećih evropskih muzičara i kreativni ambasador Nacionalne platforme “Srbija stvara”, priredio je nesvakidašnji jazz spektakl za pamćenje, nastupom na Paviljonu Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju.

Po završetku nastupa, Nenad je podelio svoje utiske:

– Izuzetna nam je čast da predstavljamo svoju zemlju u svetu. Kako mi živimo u Austriji, često nas šalju da predstavljamo Austriju, ali nema ništa lepše nego predstavljati svoju zemlju – Srbijicu dragu! Videti kako ljudi iz različitih krajeva planete reaguju na našu kulturu i muziku i upoznati ih sa njom. Izuzetno smo ponosni kako se naša zemlja predstavlja na Svetskoj izlozbi u Dubaiju i moram da kažem da mi se od onoga sto sam video na Expo-u, naš Paviljon najviše dopao, najšarmantniji je i sa najviše stila-  zaključio je Vasilić.

HL INTERVJU – NENAD VASILIĆ, SVETSKA ZVEZDA KONTRABASA: POČEO SAM DA SVIRAM ZBOG BAHA I ZBOG BAS LINIJE PESME “SMOKE ON THEWATER”

Kontrabasista, kompozitor, aranžer i kompletna ritam sekcija u jednoj osobi, Nenad Vasilić  na jedinstven način spaja džez, improvizaciju i svetsku muziku, čineći je svojom.

Inspirisan pažljivim istraživanjem balkanske narodne muzike i njenim spajanjem sa evropskom improvizovanom muzikom i džezom, Vasilić kao pedagog, muzičar i kompozitor zadivljuje publiku širom sveta sa preko 40 originalnih kompozicija.

Opisujući muziku kojom se bavi, Vasilić ipak izbegava da je odredi kao Balkan Jazz, dopuštajući da se u njoj nađu ekstrakti džeza, folklora, klasike, heavy metala, roka ili muzike sveta, karakterišući je jednostavno kao – “moja muzika”.

Previous post

Kad se horor film pretvori u pravi horor... Nesrećna sudbina glumaca iz filma u kojem su, umesto veštačkih, korišćeni pravi kosturi

Next post

The Neverending Story... Teorije zavere o danu kada je ubijen Lenon

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *