Home»Muzika»Homeland»Nekad se to tako radilo…. Bajaga upisao nuklearnu fiziku da ne bi morao u vojsku

Nekad se to tako radilo…. Bajaga upisao nuklearnu fiziku da ne bi morao u vojsku

4
Shares
Pinterest Google+
Bajaga i Instruktori, OK Fest 2021/Photo: AleX
Bajaga i Instruktori, OK Fest 2021/Photo: AleX

Momčilo Bajagić Bajaga otkrio je u nedavnom intervjuu detalje svog životnog puta i detalje iz boate karijere.

E-PLAY I BAJAGA SNIMILI ZAJEDNIČKU PESMU… POGLEDAJTE VIDEO SINGL “HOTEL JUGOSLAVIJA”

Ono što je većinu mlažih fanova nenadilo jeste Bajagina neverovatna priča o tome kako je morao da studira nuklearnu fiziku da bi mogao da nastupa sa bendom Riblja Čorba.

– To je bilo čisto iz tehničkih razloga, ja sam počeo tada da sviram u Ribljoj Čorbi i nisam mislio tada bilo šta da studiram. Vojska je tada mogla da se odlaže do 27 godine, ako si student nekog falkuteta. To je zaista bilo smešno, zato što nuklearnu fiziku niko nije hteo da upiše. Bilo je 20 slobodnih mesta, a nas šest se prijavilo. Samo jedna devojka je stvarno došla sa željom da to upiše a nas petorica smo se prijavili samo da bismo imali potvrdu za vojni odsek. Jedno sam tako mogao da idem da sviram sa Ribljom Čorbom – ispričao je muzičar.

MALI SLONOVI, POZITIVNA GEOGRAFIJA I RIBLJA ČORBA BEZ ZAČINA… ILI DAN KADA JE BAJAGA ODRŽAO PRVI SAMOSTALNI KONCERT… VRAĆAMO SE U 1984, U ZAGREBAČKI KULUŠIĆ…

Ipak, nuklearna fizika nije bila sfera njegovog interesovanja, pa je upisao Filološki fakultet.

– Stvarno me nije zanimala nuklearna fizika. Iz matematike sam bio najslabiji u Gimnaziji, bio sam društveni smer i stvarno nisam bio za prirodne nauke. Profesor koji nas je dočekao na fakultetu bio je vrlo očajan što nema studenta, krenuo je da nas ubeđuje kako je budućnost u nuklearnoj fizici. Ja nisam mogao da zapamtim predmete kako se zovu, samo sam jedan zapamtio, nuklearnu termodinamiku. Tad sam takođe hteo da upišem istoriju umetnosti, pa potom klasičnu istoriju. Razmišljao sam onda šta da radim kao profesor istorije, pa sam na kraju upisao jugoslovensku i svetsku književnost na Filološkom fakultetu. To sam stvarno hteo da studiram, ali krenulo je sa Ribljom Čorbom baš ozbiljno i sve manje sam išao na faks – ispričaoje Bajaga.

Previous post

Eyot 16. decembra u Velikoj sali Doma omladine

Next post

Kad se horor film pretvori u pravi horor... Nesrećna sudbina glumaca iz filma u kojem su, umesto veštačkih, korišćeni pravi kosturi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *