Home»Film»Merlinka festival… Retrospektiva filmova Toda Stivensa u Muzeju Kinoteke

Merlinka festival… Retrospektiva filmova Toda Stivensa u Muzeju Kinoteke

4
Shares
Pinterest Google+

U susret 13. izdanju Međunarodnog festivala queer filma Merlinka, u sredu 8. decembra biće održana retrospektiva filmova Toda Stivensa u Muzeju Kinoteke (Kosovska 11). Na ovom događaju biće prisutan i sam reditelj, koji će razgovarati sa publikom posle projekcija.

Za 18:00 časova zakazana je projekcija ostvarenja “Još jedan gej film” (2006) sa Majklom Karbonarom i Džonatanom Čejsom u glavnim ulogama. U 20:30 publika će mogli da pogleda Stivensov film “Još jedna gej nastavak” (2008) sa Džonom Blehmanom i Džejkom Moserom.

Tod Stivens, Udo Kier (Swan Song)/ Photo: Promo (Merlinka festival)
Tod Stivens, Udo Kier (Swan Song)/ Photo: Promo (Merlinka festival)

Tod Stivens je nagrađivani američki reditelj, scenarista i producent. Poznat je po svojim filmovima “Edge of Seventeen” i “Gypsy 83” i parodijama na filmove “American Pie” – “Another Gay Movie” i “Another Gay Sequel” koji su doživeli svetsku slavu. Reditelj dolazi iz Njujorka u Beograd gde će prisustvovati retrospektivi u Kinoteci i otvoriti 13. Merlinka festival.

Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održaće se od 9. do 12. decembra 2021. godine u Domu omladine Beograda, pod sloganom “Festival 13”.

Tokom četiri dana manifestacije biće prikazano 80 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova. Merlinka će biti održana i u Novom Sadu od 10. do 13. decembra, a u Kulturnom centru Novi Sad biće prikazano 16 ostvarenja.

Another Gay Movie/ Photo: Promo (Merlinka festival)
Another Gay Movie/ Photo: Promo (Merlinka festival)
Previous post

Pol Makartni priznao posle svih ovih godina: Novac je bio glavna motivacija Beatlesa

Next post

Eyot 16. decembra u Velikoj sali Doma omladine

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *