Home»Film»Kad se horor film pretvori u pravi horor… Nesrećna sudbina glumaca iz filma u kojem su, umesto veštačkih, korišćeni pravi kosturi

Kad se horor film pretvori u pravi horor… Nesrećna sudbina glumaca iz filma u kojem su, umesto veštačkih, korišćeni pravi kosturi

4
Shares
Pinterest Google+
Poltergeist (1982), printscreen
Poltergeist (1982), printscreen

Za horor film “Poltergeist” koji je sniman 1982. godine, ljudi veruju da je prokleo živote četvoro glumaca. Brojni stručnjaci nisu mogli da objasne paranormalne aktivnosti tokom snimanja, a kamoli nesrećnu sudbinu glumaca.

Prokletstvo ovog filma pogodilo je devojčicu glumicu Heder O’Rurk, koja je preminula šest godina posle premijere filma od septičkog šoka. Devojčica je imala samo 12 godina.

Glumica Džobet Vilijams je tumačila lik majke Dajane Friling, a lik male Kerol En Friling 80-ih godina lansirao je ovu devojčicu među holivudsku elitu. Nažalost, zbog svoje prerane smrti, nije mogla da uživa u statusu zvezde.

NIJE PARANOJA NI TEORIJA ZAVERE… STVARNO POSTOJE UKLETI FILMOVI I SERIJE. TREJLERE GLEDATE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST

Mladu glumicu iz filma Dominiku Dun zadavio je njen bivši dečko Džon Svini, koji nije bio voljan da prihvati da ga je glumica napustila pa je postao veoma nasilan. Nakon jedne probe, Svini je napao tada 22-godišnju glumicu, koja je posle napada prebačena u bolnicu, ali je ubrzo umrla.

Poltergeist (1982), plakat
Poltergeist (1982), plakat

Džulijan Bek je najpoznatiji po ulozi zloglasnog duha u ovom horor filmu, a umro je od raka. Kasnije je snimljen dokumentarni film “Signal kroz plamen” o njegovom životu u Living teatru i njegovoj glumačkoj karijeri.

Vil Sampson je u filmu igrao dobrog duha, a glumac je u stvarnom životu preminuo od komplikacija posle transplantacije srca. Najpoznatiji je po nastupu naizgled gluvonemog poglavice Bromdena u filmu “Let iznad kukavičjeg gnezda”.

MISTERIJA FILMA “ISIJAVANJE”… KRITIKA AMERIČKE ELITE ILI KJUBRIKOVO IZVINJENJE ŠTO JE REŽIRAO FEJK SLETANJE NA MESEC? I KAKVE SVE TO IMA VEZE S PANDEMIJOM…

Mnogi se i danas pitaju kako je ovaj film mogao da izazove nesrećnu sudbinu ovo četvorro glumaca. Neki su pričali da je produkcija toliko štedela na filmu da su u scenama koristili prave kosture, a ne plastične, jer su bili jeftiniji.

– U svojoj nevinosti i naivnosti, mislila sam da to nisu pravi kosturi. Pretpostavljao sam da su to rekviziti od plastike ili glume… Kasnije sam saznao, kao i ostatak tima, da su koristili prave kosture jer su oni napravljeni od gume bili previše skupi – rekla je Džobet u intervjuu za TV Land, a informacija je šokirala filmsku industriju i javnost.

U film je uloženo nešto više od 10 miliona dolara, a zaradio je oko 121 milion dolara – što znači da se “jeziva” produkcijska ušteda na ovom filmu isplatila.

HL/Izvor: b92.net

Previous post

Nekad se to tako radilo.... Bajaga upisao nuklearnu fiziku da ne bi morao u vojsku

Next post

Nenad Vasilić priredio jazz spektakl za pamćenje na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *