Muzika i ritam koji donose nadu… Proto tip objavio novi video singl “Krećem se”

0
90
Proto Tip
Proto Tip/ Photo: Mladen Šijan
Oglasi

Beogradska petorka Proto tip predstavila je novi video singl pod nazivom “Krećem se”. Pesma je nastala u Down There Studiju u saradnji sa producentom Urošem Milkićem, a poetični video režirala je Sara Radulović.

“Krećem se” možete da preslušate na YouTube kanalu benda i na bandcampu, a od četvrtka i na svim digitalnim platformama.

Proto tip nastavlja da pravi džinovske korake napred sa svakim novim singlom. Prošlu godinu obeležila su “podražavanja”, ovo leto nuklearna eksplozija “Kako ovde”, a “Krećem se” je jedna sasvim drugačija priča.

Počinje kao klasična Pavement pesma iz “Crooked Rain, Crooked Rain” ere, a pevač i gitarista benda Nikola Čučković i specijalna gošća Lola Miković kroz dijalog troše dan i spremaju se za noć.

Proto Tip/ Photo: Mladen Šijan

Kadrovi koji se smenjuju pred vama prepuni su “normalnih ljudi”, ali sa mnogo više emocija nego u romanu Sali Runi.

I ta “veliko očekivanje” atmosfera traje sve negde do brejka, kada bas Vuka Kneževića postavlja scenu za početak žurke u Sarinom spotu, Nikolina gitara to prihvata i najavljuje ulazak u priču Damjana Nedelkova i njegovu gitaru.

A taj solo je ono što od “Krećem se” pravi nešto posebno: on je i XTC i Television u isto vreme, i milenijalska apatija i novotalasna radoznalost, i toplina i provokacija, i sve to se prepliće u erupciji u dnevnoj sobi.

Bend se potpuno oslobađa, a život izgleda kao da i sutra može da bude dan koji ima smisla.

– Ovom pesmom bend se otvara i komunicira sa novim temama, kao što su ljubav, prolaznost i promenljivost odnosa. Dok su podražavanja bila diverzija, ovo je jedna vrlo konkretna i iskrena ljubavna pesma, koja odiše melanholijom. Refreni su pesimističan odgovor na strofe koje vape za ljubavlju. Ipak, izlaz iz pesme, putem muzike i ritma donosi nadu i ostavlja slušaoca rasterećenog i u dobrom raspoloženju – objašnjava Nikola.

BEOGRADSKI PROTO TIP PREDSTAVIO VIDEO SINGL “KAKO OVDE”

Proto tip vredno radi na svom debitantskom albumu i usput otkriva nove inspiracije i svira koncerte koji se pamte i prepričavaju.

U drugoj polovini decembra sviraće u Novom Sadu i Subotici, naravno, svi ste pozvani.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime