Home»Muzika»Otvoren konkurs za HEMI muzičke nagrade 2022

Otvoren konkurs za HEMI muzičke nagrade 2022

5
Shares
Pinterest Google+
Muzika, ilustracija/Photo: pixabay.com
Muzika, ilustracija/Photo: pixabay.com

Otvoren je konkurs za HEMI muzičke nagrade (HMA) 2022, koje solo izvođačima i bendovima pružaju priliku da sarađuju sa muzičkim ekspertima i dođu do nove publike.

Ukupno 27 izvođača iz Centralne i Jugoistočne Evrope biće nominovano u prvoj fazi HEMI muzičkih nagrada, koja podrazumeva treninge i umrežavanje, a sve u cilju otkrivanja novih muzičkih tržišta.

Devet izvođača finalista proći će u drugu fazu HEMI muzičkih nagrada, gde će imati priliku za personalizovanu podršku stručnjaka iz muzičke industrije, zajedno sa promo podrškom i turnejama na 10 vodećih muzičkih konferencija i festivala širom Evrope, kao što su: Athens Music Week (Grčka), BUSH (Mađarska), EXIT festival (Srbija), Mastering the Music Business (Rumunija), MENT Ljubljana (Slovenija), muzička konferencija PIN (Severna Makedonija), Reconnect (Češka), Tak Brzm Miasto (Poljska), Tallinn Music Week (Estonija) i Wianki festival (Poljska).

Photo: Promo
Photo: Promo

Nagrada za pobednika HEMI muzičkih nagrada biće 5.000 evra za pokrivanje troškova stvaranja sadržaja, promociju i nastup na velikom evropskom muzičkom festivalu.

Za selekciju prijavljenih kandidata zadužen je internacionalni žiri koji čini 27 članova, među kojima su organizatori festivala, promoteri, menadžeri klubova i muzički novinari, dok će svi prijavljeni kandidati ostvariti benefite od publiciteta kroz 18 medijskih partnera u devet HEMI zemalja (Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovenija).

Kandidati moraju da imaju više od 18 godina i da žive u jednoj od HEMI zemalja.

Rok za prijavu je sreda, 23. januar, u 23:59. U obzir dolazi bilo koji muzički žanr i prijava je besplatna. Prijave su moguće na ovom linku.

Među dobitnicima HEMI muzičke nagrade 2021 bio je i slovenački indi-rok, disko-pank sastav Koala Voice…

Previous post

Lady Of The Dark... Švedski metal velikani Sabaton snimili pesmu o srpskoj heroini Milunki Savić

Next post

Deda Mraz je... bluzer... Pogledajte spot za "Jingle Bells” u verziji Bilija Gibonsa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *