Home»Muzika»“40 godina posle”… Zrenjaninska gitarijada 3. i 4. decembra u Kulturnom centru

“40 godina posle”… Zrenjaninska gitarijada 3. i 4. decembra u Kulturnom centru

4
Shares
Pinterest Google+
Guitar player/ Photo: pixabay.com
Guitar player/ Photo: pixabay.com

Pod sloganom “40 godina posle“, u Kulturnom centru u petak i subotu, 3. i 4. decembra, biće održana Zrenjaninska gitarijada.

Posle 40 godina od održavanja prve Gitarijade u tadašnjem Domu mladosti, Kulturni centar ponovo u tom osnovnom “formatu” i pod istim nazivom organizuje još jedan događaj značajan za lokalnu muzičku scenu na kojem će nastupiti zrenjaninski bendovi koji su se prijavili za učešće.

U petak, 3. decembra nastupaju: Jerusalimski pilići, Panta Šiklja nafta, Titanik, TBK, Prljava frekvencija i Acoustic Grunge.

U subotu, 4. decembra nastupaju: Drž ne daj, Fatal Error, The Stop, Direct Drive, Uroš i nejaki i Maršal.

Photo: Promo
Photo: Promo

Kulturni centar Zrenjanina planira da oživi i ponovo pokrene organizaciju Gitarijade na kojoj bi nastupali bendovi iz Zrenjanina i okolnih naseljenih mesta sa područja grada.

Prva Gitarijada održana je u hali Medison aprila 1967. godine, a prvo takmičenje zrenjaninskih tzv. “električara” održano je oktobra 1965. u MZ Dolja koje se može i smatrati prvim okupljanjem muzičara koji su ustanovili praksu “živih svirki”.

U Kulturnom centru Zrenjanina (tadašnjem Domu mladosti) početkom osamdesetih vraćen je taj vid okupljanja i organizacije ove vrste događaja jer je grad uvek imao veliki broj aktivnih bendova koji su stvarali autorsku muziku, svirali i nastupali uz publiku koja je u pratila taj vid okupljanja i zabave uz rokenrol.

Zrenjaninska Gitarijada u početku je bila takmičarskog a zatim revijalnog karaktera.

Previous post

Neverne bebe objavile spot za rimejk kultne pesme "Dvoje"

Next post

Empathy soul project predstavili spot za pesmu “Killin’ the Muse"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *