Home»Film»Film “Skoči, dušo” na zatvaranju 13. Merlinka festivala

Film “Skoči, dušo” na zatvaranju 13. Merlinka festivala

5
Shares
Pinterest Google+
Skoči, dušo/ Photo: Viktor Cahoj (promo, Merlinka festival)
Skoči, dušo/ Photo: Viktor Cahoj (promo, Merlinka festival)

Kanadski film “Skoči, dušo” reditelja Fila Konela zatvoriće ovogodišnje, 13. izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka, 12. decembra posle svečane ceremonije dodele nagrada u 21:00 čas, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

U ovom ostvarenju svoju poslednju ulogu ostvarila je oskarovka Kloris Ličman, a u glavnim ulogama su još Tomas Daplesi, Linda Keš i Džejn Istvud.

Film “Skoči, dušo”, prati Rasela, glumca koji je postao dreg kraljica. Napola pripremljen pred ogledalom u svlačionici u zadnjem delu užurbanog gradskog gej bara, glavni junak koji se bori da pronađe sebe dobija strašni ultimatum.

Savladan neodlučnošću, beži u kuću svoje bake na selu. Tamo zatiče podrugljivu Margaret u naglom propadanju. U savršenom, iako nesigurnom, rešenju za oboje, on se useljava da je zaštiti od njenog najvećeg straha – lokalnog staračkog doma.

Photo: Promo
Photo: Promo

Merlinka se ove godine održava od 9. do 12. decembra u Domu omladine Beograda pod sloganom “Festival 13”, a tokom četiri dana manifestacije biće prikazano 80 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova.

Festival će otvoriti američki film Labudova pesma koji je režirao Tod Stevens, sa Udom Kirom, Lindom Evans i Dženifer Kulidž u glavnim ulogama. Film je nagrađivan na filmskim festivalima u Monte Karlu, Njujorku, Torinu…

Među odabranim filmovima su i francuski “Kroz Pariz“, brazilski predstavnik za nagradu Oskar “Privatna pustinja“ sa Kanskog festivala stiže francuski film “Bruno Reidal – Ispovest ubice”, a na festivalskom repertoaru će biti i rekordnih 11 ostvarenja autorki i autora iz Srbije.

Merlinka festival u Novom Sadu održava se od 10. do 13. decembra u Kulturnom centru Novog Sada.

Previous post

Banjalučka gitarijada 5. decembra u Klubu studenata... U finalu Charna, Aberdar, Bez rikverca, Pod pritiskom, Vibra i Futurephobia

Next post

Mötley Crüe prodali svoj katalog BMG-u za 150 miliona dolara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *