Porodica Guči reagovala  na film “House of Gucci”: Ovo ne može biti dalje od istine, od nas ste napravili huligane… preduzećemo mere da zaštitimo ugled

0
199
Oglasi
House of Gucci/screenshot
House of Gucci/screenshot

Naslednici italijanske modne kuće Guči kritikovali su novi film “House of Gucci” zbog navodnog prikazivanja članova porodice kao “huligana”.

Lejdi Gaga u ovom ostvarenju glumi Patriciju Ređani, koja je osuđena za atentat na njenog bivšeg supruga, modnog naslednika Mauricija Gučija, 1995. godine.

Porodica je kritikovala film u pismu koje je objavila italijanska novinska agencija ANSA.

U svojoj izjavi, porodica je rekla da su prikazani kao “neuki” u filmu u kojem glumi Adam Drajever kao Mauricio Gucci, zajedno sa Džaredom Letom i Al Paćinom, koji igraju druge članove porodice.

– Porodica Guči zadržava pravo da preduzme svaku inicijativu da zaštiti svoje ime i imidž, kao i one svoje najmilije – navodi se u pismu.

LEJDI GAGA OBJAVILA FOTKU SA SNIMANJA FILMA “HOUSE OF GUCCI”… RIDLI SKOT OKUPIO STVARNO “OPAKU” EKIPU

Dodali su da su Aldo Guči (glumi ga Paćino), koji je bio predsednik kompanije od 1953. do 1986. godine, i ostali rođaci prikazani “kao nasilnici, neznalice i neosetljive na svet oko sebe, pripisujući protagonistima (i) događajima, ton i stav koji im nikada nije pripadao”.

– Ovo je izuzetno bolno sa ljudske tačke gledišta i uvreda za nasleđe na kojem je brend danas izgrađen.

Porodica je navela da ih je posebno uvredilo prikazivanje Ređanijeve kao žrtve, koja pokušava da preživi u “muškoj šovinističkoj korporativnoj kulturi“.

– Ovo ne može biti dalje od istine – nastavlja se u izjavi, a porodica je opisala posao kada su bili na čelu kao “inkluzivnu kompaniju”.

Porodica Guči sama nije bila povezana sa modnom kućom od 1990-ih. Luksuzni brend je trenutno u vlasništvu francuske grupe Kering.

Porodica trenutno ne preduzima nikakve pravne radnje protiv filma i njegovih producenata, piše BBC.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime