Home»Muzika»E ovo je prava vlaška magija… Rumunski power metal bend Magica objavio novi singl “Mortal Attraction”

E ovo je prava vlaška magija… Rumunski power metal bend Magica objavio novi singl “Mortal Attraction”

6
Shares
Pinterest Google+
Magica/Photo: YouTube printscreen
Magica/Photo: YouTube printscreen

Dok pola Srbije priča o seriji “Crna svadba” i da li ona zaista ima veze s vlaškom magijom, mi vam predsatvljamo pravu vlašku muzičku magiju.

Kultni rumunski bend Magica, predvođen Vlahinjom Anom Mladinovici, upravo je objavio novi singl pod nazivom  “Mortal Attraction”.

Magica je osnovana još davne 2002. godine kao projekat Bogdana Kostee, gitariste u to vreme popularnog lokalnog gothic metal benda Interitus Dei. Razlog za osnivanje benda bila je Bogdanova želja da svira muziku koju voli – melodic power metal.

Prvi album, pod nazivom “The Scroll of Stone”, priča priču o princezi Almi koju je prevario demon, ona gubi dušu i tako počinje njena potraga. Ona mora da pronađe Kameni svitak, jedini dovoljno moćan da razbije demonsku čaroliju. Drugi album, “Lightseeker”, objavljen je u oktobru 2004. u Francuskoj za Underclass Musica, a 2006. bili su gosti na evropskoj turneji Apocaliptice.

Bend je do sada objavio sedam albuma, a od početka u bendu je pored Bogdana Kostee i pevačica specifičnog vokala Ana Mladinovici. Od 2016 u bednu je basista Kristiajn “Baronu” Popesku, a od ove godine i bubnjar Aleks “Gomez” Daskaliju.

Poslušajte singl “Mortal Attraction”

 

Previous post

Gorica Popović: Plaši me što mediji uče mlade ljude pogrešnim životnim vrednostima...

Next post

Najveća Noć knjige do sada: 50.000 naslova, 63 lokacije, 33 grada...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *