Punk-rock, čvarci i kobasice… Bend OPS glumca Bode Ninkovića, posle 44 godine objavio debi album (Ginise, čitaš li ovo?)

0
192
Oglasi
OPS promocija/Photo: Headliner
OPS promocija/Photo: Headliner

Rok bend OPS, u kojem peva glumac Slobodan Boda Ninković, 44 godine posle raspada okupio se i objavio svoj prvi album “Mala prodavnica delikatesa”, koji je danas promovisao mini koncertom za novinare u Beogradu.

Bend Samostalna zanatsko muzičko-delikatesna radionica OPS, kojeg autorski predvode kompozitor Ninković i stihopisac Jovica Tišma, izveo je nekoliko pesama sa debija “Pobuna”, “Jamdiridaj”, “The Serbian Lover” i “Ona a ni ja”, u Jazz kantini Lisabon Kombank dvorane.

– Na albumu su sve ljubavne pesme. Mnoge su zaostale u razvoju, ali sigurno ćete prepoznati njihovu suptilnost – rekao je Tišma koji je prisutnima novinarima, posluženim čvarcima i kobasicama, poželeo “srećan praznik – početak svinjokolja”.

OPS promocija/Photo: Headliner
OPS promocija/Photo: Headliner

Ninković je Tišmu najavio kao “čoveka koji kvari sve vokalne linije”, a on mu je odgovorio da je “tri dana penzioner”.

Posle svirke rok publicista Aleksandar Žikić se prisetio da je prvi put gledao OPS na gitarijadi u Smederevu, gde su pobedili jer su ostalim bendovima rekli: “Ima nas više, a Boda je viši i krupniji od svakog od vas!”

Prema njegovim rečima, 40 godina posle toga OPS je objavio svoj prvi, “duhovit, ali ne parodičan” album koji u deset pesama “promoviše dobro raspoloženje, a to je vrlo retko u našoj savremenoj kulturi”.

– Žanrovski je neopredeljen, od bazičnog rokenrola, preko hard roka i repa, do šansone. Njegov značajan kvalitet je što nema pretenzije da bude duhovit, zabavan, društveno osvešćen, ali sve to jeste-  ocenio je Žikić.

OPS je osnovan u Smederevu 1977. godine, koncertno su debitovali na festivalu Omladina u Subotici, da bi pobedili 1979. na Zaječarskoj gitarijadi. Međutim, osim nekoliko demo snimaka, bend nije objavio ništa do raspada sledeće godine. Bend se prvi put ponovo okupio privremeno 2010. godine

OPS promocija/Photo: Headliner
OPS promocija/Photo: Headliner

Ninković je rekao agenciji Tanjug da većina pesama na albumu potiče iz prvog razdoblja rada benda, samo što su ih sada “refrešovali, napravili neke intervencije, malo sredili”.

– Imamo snimljeno skoro pola drugog albuma, ali smo napravili selekciju. Imamo želju da uživamo u ovome, a koliko će trajati videćemo. Nadam se da će ljudi uživati u albumu bar pola koliko mi dok smo ga snimali – rekao je Ninković.

Album “Mala prodavnica delikatesa” snimili su pevač Ninković, drugi glas Tišma, gitarista Dragoljub Martić, klavijaturista Miodrag Nadaškić, basista Zoran Lazarević i bubnjar Lazar Pantić.

Izdvač Multimedia Music najavio je da će album od 10. decembra biti dostupan na digitalnim platformama, YouTubeu i na CD-u.

Posted by Multimedia Music Srbija on Monday, 29 November 2021

HL/Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime