Home»Muzika»Casillas i Lepša Brena 4. decembra u novosadskoj Fabrici

Casillas i Lepša Brena 4. decembra u novosadskoj Fabrici

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Novosadski bendovi Casillas i Lepša Brena nastupiće u četvrtak, 4. decembra u SKCNS Fabrici i tom prilikom će koncertno da predstave svoja nova muzička izdanja.

Casillas/ Photo: Vovka Čudinov (promo, SKCNS)
Casillas/ Photo: Vovka Čudinov (promo, SKCNS)

Casillas je noise-rock bend iz Novog Sada, koji je nedavno objavio istoimeni debitantski album u izdanju Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Bend je nastao 2012, a aktivno nastupa od 2014. godine. Do sada su odsvirali mnogo koncerata po Srbiji i šire, a posle nekoliko izmena u postavci, 2021. godine objavili su prvi album u izdanju Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Pored ovoga, imaju još i “Live iz CK13“ u izdanju Idiotskog internata“ kao i demo “Old Money”.

Njihovu muziku možete da poslušate na Bandcamp stranici benda.

Lepša Brena/ Photo: Attila Antal (promo, SKCNS)
Lepša Brena/ Photo: Attila Antal (promo, SKCNS)

Lepša Brena je arhi-pop (arhitektonski pop) duo iz Novog Sada, koji je formiran sa idejom da kombinuje arhitektonske teme, pojave i probleme sa indie-pop melodijama.

Ekipu čine Attila Antal i Višnja Žugić, sa stalnim saradnikom na koncertima – Andrejem Nenadovim.

Koncertno su aktivni od septembra 2019. godine. Bend je do sada objavio jedan album “Prazni gradovi plešu“ (2020) u izdanju SKC Novi Sad, koji sadrži deset pesama i tematizuje pojave poput melanholije i otuđenja urbanih okruženja, betona i gradova.

Ovom izdanju prethodio je prvi mini-album, EP “Bacači pogleda“, koji je tematski određen distanciranim posmatranjem različitih prostornih i društvenih fenomena, u maniru flanerizma. Bend je objavio i nekoliko singlova  – “Dom Panike CV-19”, “Preuske Ulice”, “Kino:Grad”…

Pesme benda Lepša Brena crpe muzičku inspiraciju iz više žanrova, kombinujući elemente elektronike i gitarskog zvuka, ritmova za ples i melodija za kontemplaciju.

Njihovu muziku poslušajte na Bandcamp stranici benda.

Koncerti će trajati od 19:30 do 21:45 časova i održaće se u skladu sa propisanim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije.

Cena ulaznice iznosiće 400 dinara i moći će da se kupi na biletarnici Fabrike, pred početak koncerta.

Previous post

Years & Years i švedski duo Galantis predstavili zajednički singl "Sweet Talker“

Next post

Otvorena izložba "Evrovision. Crossing Stories and Spaces" u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *