Home»Muzika»Flashback»Vraća se Winamp, kultni mp3 player uz koji smo odrastali… već možete da se prijavite za beta verziju

Vraća se Winamp, kultni mp3 player uz koji smo odrastali… već možete da se prijavite za beta verziju

4
Shares
Pinterest Google+
Winamp/Promo
Winamp/Promo

Vraća se neprežaljeni Winamp, jedan od najpopularnijih (i po mnogima najboljih) softvera za preslušavanje muzike. Winamp se ponovo pokreće kao potpuno nova aplikacija, najavio je Radionomy koji je nedavno otvorio registracije za beta testere dolazećeg softvera. O tome se već pisalo pre dve godine, ali sada je, izgleda, povratak izvestan.

Winamp je muzički player uz kojeg su krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih odrastale generacije. Pokrenut je 1997. godine kao maleni besplatni program za Windowse koji je u kratkom roku stekao globalnu popularnost, a mogao je da se nadograđuje raznim dodacima, ulepša skinovima i slično.

Od 1999. godine vlasnik mu je bio AOL, a od 2014. od potpunog gašenja ga je spasio trenutni vlasnik, Radionomy. Ipak, važno je napomenuti da Winamp nije dobio službenu nadogradnju od verzije 5.5 izdane pre 14 godina, tačnije od 2007. Međutim, već se poslednje tri godine šuška o tome kako će se kultni player vratiti u novom izdanju.

Na Winampj stranici trenutačno se nalazi home page na kojem se moguće upisati i tako među prvima dobiti priliku da instalirate prvu beta verziju Winampa.

Na istom mestu dostupan je novi vizuelni identitet kao i logotip Winampa, kojim bi player trebao da zagati u novo poglavlje svoje istorije . O funkcionalnostima, dizajnu i drugim karakteristikama za sada nema službenih informacija.

Sudeći po onome što piše na webu, Winamp bi u novom izdanju trebalo da dobije mogućnosti kao što su muzički streaming, slušanje muzike iz clouda i preslušavanje podcasta ili streaminga radio stanica. Isto tako, mogao bi biti primarno mobilna, a ne desktop aplikacija.

HL/Izvor: muzika.hr

Previous post

Gala koncert Baleta mladih 27. novembra na sceni Doma kulture Studentski grad

Next post

Kim Džong Un ispunio pretnju... Severna Koreja osudila na smrt švercera piratske verzije tv serije "Squid Game"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *