Home»Kultura»Gala koncert Baleta mladih 27. novembra na sceni Doma kulture Studentski grad

Gala koncert Baleta mladih 27. novembra na sceni Doma kulture Studentski grad

4
Shares
Pinterest Google+

Gala koncert klasičnog baleta u koreografiji Amalie Mindrutiu (Rumunija) a u izvođenju kompanije Balet mladih premijerno će biti izveden 27. novembra na Velikoj sceni Doma kulture Studentski grad u 20:00 časova.

Na sceni će učestvovati više od 30 izvođača iz Baleta mladih, studenata Instituta za umetničku igru i igrača iz baleta Narodnog pozorišta.

Mladi igrači će prikazati varijacije kao što su Poloneza iz baleta Evgenije Onjegin, varijacija iz baleta Labudovo jezero (pas de trois), Valcer ljubavi, varijacija iz baleta Don Kihot (treći čin), Ruska igra i Igra časovnika. Kompozitori Petar Iljič Čajkovski, Amilkare Punkieli i Ludvig Minkus.

Gala koncert izvode Ksenija Sinđić, Lazar Tirić, Danijela Simić, Vladimir Sekulić, Nina Horvat, Luka Pejčinović, Una Stepanović, Senja Stanić, Nastasja Ivetić, Nikola Korać, Teodora Durać, Sofija Radovanović, Tijana Drndarević, Anastasija Vujnović, Ana Svorcan, Petra Vitanović, Anastasija Jovanović, Ana Đerković, Sofija Grbić, Mia Boieru, Anja Boieru, Lena Sokolović, Lana Prodanović, Tea Gmitrović, Andrijana Marin, Amber Seghier, Ema Stojković, Tea Manojlović, Filip Stanić, Sonja Milovanov i Gabriele De Fazio. Asistenti koreografa su Mila Stijak i Milica Bezmarević a muzički saradnik Ana Spremić.

Balet mladih/ Photo: Nemanja Maraš
Balet mladih/ Photo: Nemanja Maraš

Plesna Kompanija Balet mladih je osnovana 2019. godine u okviru Instituta za umetničku igru s ciljem edukacije i promocije učenika osnovnih i srednjih škola na području Beograda i Srbije.

Rukovodilac kompanije je balet majstor Amalia Mindrutiu (Rumunija), uz asistenciju i saradnju sa baletskim pedagozima Milicom Bezmarević i Milom Stijak. Korepetitor Ana Spremić.

Plan rada Baleta mladih je izvođenje redovnog repertoarskog programa koji se sastoji od Gala koncerata, baletskih svita, jednočinih baleta, celovečernjih baletskih predstava i izvornih koreografija klasičnog nasleđa. Rad je usmeren i na pripremu polaznika za budući profesionalni rad u ansamblu.

Balet Mladih je realizovao veliki broj koncerata u okviru programa Narodnog pozorišta i Teatra Vuk u okviru kojih su se predstavili učenici osnovnih i srednjih baletskih škola.

balerina/ Photo: pixabay.com
balerina/ Photo: pixabay.com
Previous post

Tajno društvo ima novi video singl... Poslušajte "Malu plavu pesmu"

Next post

Vraća se Winamp, kultni mp3 player uz koji smo odrastali... već možete da se prijavite za beta verziju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *