Home»Muzika»Flashback»Kako su se družili Fredi Merkjuri i Maradona, dok su njihove zemlje ratovale…

Kako su se družili Fredi Merkjuri i Maradona, dok su njihove zemlje ratovale…

4
Shares
Pinterest Google+
Maradona, Fredi Merkjuri/Photo; YouTube printscreen
Maradona, Fredi Merkjuri/Photo; YouTube printscreen

Godinu dana pre sučeljavanja u Foklandskom ratu, Argentina i Ujedinjeno Kraljevstvo nakratko su “pronašle zajednički jezik”. Ta epizoda postala je poznata zahvaljujući fudbalu i muzici.

Uzajamno divljenje Dijega Maradone i grupe Queen učinilo je da se dogodilo nezamislivo: Maradona je nosio majicu u britanskim bojama, a Fredi Merjkuri je nosio fudbaleski dres Argentine. Bilo je to 1981. godine, kada je grupa Queen održala seriju koncerata u Argentini.

KAD PRESTANEM DA PEVAM, PRESTAĆU DA ŽIVIM… POSLEDNJI DANI FREDIJA MERKJURIJA U DOKUMENTARCU “THE FINAL ACT”

Kada su ove fotografije dospele u javnost, Dijego  je bio žestoko kritikovan od strane argentinskog naroda zbog Foklandskog rata, koji se tokom 1982. godine vodio između Ujedinjenog Kraljevstva i Argentine. Maradona se branio da su fotografije snimljene punih mesec dana pre početka sukoba i godinu dana pre nego što je rat uopšte počeo.

NOĆ KADA JE MARADONA PRETIO SMRĆU LIAMU I NOELU GALAGERU…

Legendarni fudbaler je inače bio na koncertu grupe Queen, a momci su ga u jednom trenutku izveli na scenu.

– Želeo bih da večeras predstavim i vašeg i našeg prijatelja. Siguran sam da ga već poznajete: Maradona – rekao je Fredi Merkjuri pred publikom koja je ispunila stadion Hoze Amalfitani.

– Želim da se zahvalim Frediju i (grupi) Queen što su me učinili tako srećnim – odgovorio je Maradona, koji je tada najavio njihov hit “Another One Bites the Dust”.

Vredi pomenuti da je Dijego Maradona u to vreme bio fudbalska zvezda u usponu. Maradona je stigao u Boku Juniors mesec dana ranije, ali je već bio idol mnogim Argentincima.

Kasnije je sa uspehom igrao za evropske klubove, poput Barselone i Napolija. Blistao je i na Svetskim prvenstvima. Sa svojom reprezentacijom je osvojio trofej Svetskog prvaka 1986. godine. Bio je najbolji igrač turnira, a tada je njegovim čuvenim golom “božija ruka” Argentina pobedila upravo Englesku.

Fredi Merkjuri nas je napustio 24. novembra 1991. godine, a legendarni Dijego Maradona 25. novembra 2020. godine.

HL/Izvor: telegraf.rs/headbangerzclub.net

Previous post

Odabrani finalisti BARF10, biće žestoko 5. decembra u Amerikani...

Next post

Poklon akcija Headlinera i Mascoma... evo ko je postao vlasnik specijalnog izdanja kultnog albuma “The Man Who Sold The World” Dejvida Bouvija

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *