Home»Kultura»Izložba ilustracija Biljane Mihajlović u galeriji KC Čukarica

Izložba ilustracija Biljane Mihajlović u galeriji KC Čukarica

4
Shares
Pinterest Google+

U galeriji Start Kulturnog centra Čukarica u sredu, 24. novembra u 19:00 časova, biće otvorena samostalna izložba ilustracija, “Ja baš lično“ Biljane Mihajlović, grafičkog dizajnera.

Postavku čine ilustracije rađene u akvarel tehnici nastale tokom poslednje dve godine.

Илустрације 2

Biljana Mihajlović rođena je 1978. godine u Beogradu, gde je na Fakultetu za strukovne studije Beogradska politehnika studirala grafički dizajn. Od 2014. godine aktivno radi kao ilustrator i grafički dizajner.

Trenutno je na master studijama na Akademiji Beogradska politehnika u Beogradu. Član je Udruženja umetnika i dizajnera primenjene umetnosti Srbije (ULUPUDS), od 2021. ima status samostalnog umetnika.

Илустрације 1

Biljana je autor više od 1000 dečijih ilustracija koje su objavili domaći i svetski izdavači, poput IP Book, Čarobna knjiga, Kreativni centar, Odiseja, Freska i Klet. Knjige i dečje knjige sa njenim delima objavljene su u Sjedinjenim Američkim Državama, Izraelu i Japanu.

Dizajnirala je i ilustrovala nekoliko knjiga za međunarodnu kompaniju “Onefam“ i naslikala tri murala za osnovnu školu “Miroslav Antić“ iz Beograda.  Pored ilustracija za decu, bavi se i grafičkim dizajnom i fotografijom.

Ova, šesta po redu samostalna izložba Biljane Mihajlović, biće otvorena do 6. decembra.

Илистрација 3

Previous post

Ridli Skot okrivio milenijalce za neuspeh svog filma: Ništa ih ne zanima osim da bulje u mobilni telefon...

Next post

Jedanaest filmova autora iz Srbije na 13. Merlinka festivalu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *