Home»Muzika»Direct Drive, Hill, Madvro i Remedy na Panonia Dry Sea festivalu 3. decembra u novosadskoj Fabrici

Direct Drive, Hill, Madvro i Remedy na Panonia Dry Sea festivalu 3. decembra u novosadskoj Fabrici

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Ovogodišnji Panonia Dry Sea festival biće održan u petak, 3. decembra u Fabrici Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Ideja vodilja i cilj festivala je popularizacija i promocija stoner rock i sludge rock zvuka, a ove godine nastupiće bendovi: Direct Drive, Hill, Madvro i Remedy.

Direct Drive/ Photo: Promo (Panonia Dry Sea festival)
Direct Drive/ Photo: Promo (Panonia Dry Sea festival)

Direct Drive je bend osnovan 2011. godine čiji članovi su “rasejani” po banatskim selima. Od osnivanja je imao cilj da na scenu vrati zvuk grandža i alternativnog metala.

Februara 2020. godine objavili su prvi singl “Ništa drugačija”, a uskoro stiže i album prvenac pod nazivom “Ruka za spas”.

Direct Drive su: Aleksandar Nenin (gitara), Julijan Vojin (bubnjevi), Srđan Lakičin (bas) i Nikola Nenin (vokal i gitara). 

Hill/Photo; Promo (PSF)
Hill/Photo; Promo (PSF)

Beogradski bend Hill je dobro poznato ime na domaćoj sceni – unikatni dvojac koji svoj zvuk temelji na sludge doom nasleđu kao i snažnim uticajima psihodeličnog stoner zvuka.

Upečatljivi i hipnotišući nastupi ovog benda nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Madvro/ Photo: Promo (Panonia Dry Sea festival)
Madvro/ Photo: Promo (Panonia Dry Sea festival)

Madvro je oformljen 2014. godine i prvu postavu čine ex Iskon i Dark Dream članovi, braća Milan (bubnjevi) i Ivan Janjić (gitara i glas), kojima su se pridružili Dragan Nikolić (bas) i Nebojša Đorđević (gitara).

U ovoj postavi snimili su dva demo snimka i počeli snimanje prvog albuma “Invocation of High Wizard” inspirisani starom školom doom metala, sa primetnim uplivima stoner/doom zvuka, pokušavajući da ostave lični pečat.

U ovoj postavi, održali su veliki broj svirki po gradovima širom Srbije, ali po završetku snimanja albuma, bend prvo napušta Dragan, a zatim i Nebojša. Na mesto basiste dolazi Vladimir Stojanović i u ovom sastavu počinju da se razvijaju u malo drugačijem pravcu.

Rezultat svega toga je singl “We Worship”, na kojem im se pridružila i Milica Janjić (Iskon, Dark Dream), kao stalna članica, a koji je ujedno i najava novog albuma.

Remedy/Photo: Promo
Remedy/Photo: Promo

Remedy je all-star trio, nastao 2017. godine, u kojem se, pored Kojota (vokal, gitara), nalaze i bubnjar Igor Škoro (Dead Ideas, Yobo, Sunshine, Bandx) i basista Ivan Petrović (Sharks, Snakes & Planes).

Album prvenac “Ethiopian Mountains” objavljen je 2019. godine i predstavlja mešavinu rocka, stoner i post hardcore zvuka, a do sada je sa istog objavljeno šest singlova.

Prvi koncert na Panonia Dry Sea festivalu počinje u 19:00 časova, a ceo događaj se završava u 22:00. Cena ulaznice iznosi 500 dinara i moći će da se kupi na dan koncerta, na biletarnici Fabrike (Bulevar despota Stefana 5).

Festival će se održati u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije.

Previous post

Stigli "Crni kilovati", šesti album benda Fluid Underground

Next post

Imam pesmu, i šta sad... Zakotrljali smo jednu ozbiljnu priču, da vidimo kuda će nas sve to odvesti

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *