Najveća transformacija šou-biznisa… Majli Sajrus od Hane Montane do žestoke rokerke. Da li je konačno pronašla sebe?

0
170
Majli Sajrus/Photo: printscreen
Majli Sajrus/Photo: printscreen

Majli Rej Sajrus rođena je kao Destini Houp Sajrus 23. novembra 1992. Rođena je u Nešvilu, u Tenesiju, od majke Leticije “Tiš” i oca kantri pevača Bili Reja Sajrusa. Majli ima petoro braće i sestara. Najstariji Trejsi i Brendi Sajrus su iz prethodnih veza Leticije, koje je Bili Rej prihvatio, dok su još bili mali i takođe su muzičari.

Majli takođe ima starijeg brata Kristofera Kodija iz očevog prošlog braka, mlađeg brata Brejsona i mlađu sestru Nou koja je takođe glumica.

Inače, Majli je unuka demokratskog političara Rona Sajrusa. U čast jenog dede uzela je ime Roni za karakter koji glumi u filmu “Poslednja pesma” iz 2010. godine.

Roditelji su je nazvali Destini Houp, jer su “znali” da puno postići u životu. Dali su joj nadimak Smajli (Smiley) što bi u prevodu značilo “Smeško”, jer se stalno smejala. ali su ga konačno skratili na Majli.

Popularnost je stekla glavnom ulogom u tinejdž seriji “Hana Montana”. Ubrzo je snimila i CD pod istoimenim nazivom, tačnije 2006. godine, ali njena solo karijera započinje izdavanjem albuma “Meet Miley Cyrus” 2007. godine koji uključuje njen prvi singl “See You Again”.

Majli Sajrus/Photo: wikipedia.org
Majli Sajrus/Photo: wikipedia.org

Majlin drugi album “Breakout” objavljen je 22. jula 2008. godine i bio je njen prvi album nevezan za popularnu seriju. Oba albuma debitovala su kao prvi na Billboard 200 top-listi. Ali prvi značajniji korak je bio EP The “Time of Our Lives” koji je izašao u avgustu 2009. Sledi ga album “Can’t Be Tamed” 2010. koji akođe predstavlja njen poslednji sa izdavačkom kućom Hollywood Records.

Sve što dotakne pretvara u… rock: Majli Sajrus otkrila da je najbolji osećaj na svetu – pobediti sopstveni strah

Hip hop album “Bangerz” objavljuje u oktovru 2013. a kantri-pop album “Younger Now” u septembru 2017. godine sa izdavačkom kućom RCA Records, dok je album “Miley Cyrus & Her Dead Petz” izašao 30. avgusta 2015. godine, između ova dva albuma. Pojavila se devet puta na listi Billboard hot 100 sa pesmama kao što su: “See You Again”, “7 Things”, “The Climb”, “He Could Be the One”, “Party in the U.S.A.”, “Can’t Be Tamed”, “We Can’t Stop”, “Malibu” i zloglasna “Wrecking Ball”, sa sve skandalznim spotom.

Majli Sajrus obradila “Belive”, jedan od najvećih hitova legendarne Šer

Ali, onda iznenada kreće preokret. Iz tinejdž zvezde Majli se svetlosnom brzinom pretvara u tvrdu rokerku. Krenula je sa obradama legendarnih rok pesama, usudila se da uradi i covere Queena, Metallice, Kortni Lav, Midnight Star, a potom sarađivala sa Eltonom Džonom, istom tom Metallicom, Bilijem Ajdolom… Njen album “Plastic Hearths”, najozbiljniji projekat do sada, objavljen je u novembru 2011. a na njemu gostuju i rok legende Bili Ajdol, Džoan Džet i Stivi Niks, dok su među producentima bili Mark Ronson, Luis Bel, Endru Vat i Endru Vajat.

Pitanje je samo… dokle će da je drži ova faza. Ili je mala iz Nešvila konačno pronašla sebe.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime