Home»Pulse»Najave»Plesna predstava “Grand Hotel” 21. novembra na festivalu u Skoplju

Plesna predstava “Grand Hotel” 21. novembra na festivalu u Skoplju

4
Shares
Pinterest Google+

Plesna predstava “Grand Hotel”, u koreografiji Aleksandra Ilića i režiji Aleksandra Nikolića, u koprodukciji Opere i teatra Madlenianum i Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije biće izvedena na Jesenjim muzičkim svečanostima u Skoplju, 21. novembra s početkom u 20:00 časova, na sceni Makedonske opere i baleta u Skoplju.

– Vreme je neuhvatljivo, nepovratno, ponekad surovo, konfuzno, tačno i netačno. U Grand Hotelu vreme je zaustavljeno u lepoti, zavodljivosti i erotici likova. Da li će lepota zaista spasiti svet, ili će permanentna čežnja za njom uništiti pojedinca? Preispitujem konstantno naše odnose prema životu, koji nezaustavljivo teče. Da li vreme zaista teče ili je njegov protok samo naš konstrukt kako bi imali nekakav referentni okvir postojanja i sopstvene relevantnosti? Šta bismo sa tom nesvakidašnjom koketnom sposobnošću uradili da možemo da zaustavimo ili vratimo vreme? Da li bi uništili svaki smisao civilzacije, pokrenuli emotivnu propast i zapravo uništili samog sebe? – pita se koreograf Aleksandar Ilić.

Grand Hotel/ Photo: Belkisa Beka Abdulović
Grand Hotel/ Photo: Belkiša Beka Abdulović

– Postojanje možemo da predstavimo kao koordinatni sistem: jedna beskonačna prava je vreme, druga beskonačna prava je mesto. Naš život je jedna jedina tačka u kojoj se te dve beskrajne prave susreću. Postojimo samo sada i ovde, tu smo samo privremeno, kao gosti velikog hotela. Cela ljudska vrsta je za nas samo naš brat, naša prijateljica, majka, ljubavnik, neprijatelj, poznanik – zapravo samo tih nekoliko desetina ljudi koji su u isto vreme slučajno gosti istog Grand hotela, koji je život sam – kaže reditelj predstave, Aleksandar Nikolić.

OVACIJE NA PREMIJERI PLESNE PREDSTAVE “GRAND HOTEL” U MADLENIANUMU

U plesnoj predstavi “Grand Hotel” igraju: Mojca Majcen, Ognjen Vučinić, Branko Mitrović i Jakša Filipovac. Pored njih u ulogama Gospođa koje tumače Vreme premijerno će nastupiti balerine Makedonske opere i teatra: Angela Velevska, Matea Karevski, Angela Bogatinova i Eva Džingova.

Muziku za predstavu je uradila Ana Krstajić, scenografiju Žorž Draušnik a kostim Aleksandra Karović.

Predstava “Grand Hotel” premijerno je izvedena 1. aprila 2021. na Velikoj sceni Opere teatra Madlenianum.

Previous post

The Black Room predstavili novi video singl "Lawless Boulevard"

Next post

Raskid 13 u Alternativnom centru Šapat... Nastavak jedne sjajne muzičke priče

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *