Home»Muzika»Rodžer Daltri nazvao Rolling Stonese “osrednjim pab bendom”

Rodžer Daltri nazvao Rolling Stonese “osrednjim pab bendom”

4
Shares
Pinterest Google+
Rodžer Daltri/Photo: YouTube printscreen
Rodžer Daltri/Photo: YouTube printscreen

Frontmen grupe The Who Rodžer Daltri je u nedavnom intervjuu opisao Rolling Stones kao “osrednji pab bend”.

Njegovi komentari nadovezali su se na tvrdnje Pola Makartnija, koji je ponovo pokrenuo “fajt” Beatlesa i Stonesa kada je grupu Mika Džegera nazvao “cover bendom“, što je dovelo do Džegerovog odgovora tokom koncerta kako ta razliku o Beatlesa njegov bend i dalje svira stadionske turneje.

Sekire su ponovo otkopane… Makartni nazvao Rolling Stonese blues cover bendom, Džeger mu nije ostao dužan

U razgovoru sa  Coda Collection, Daltri je izneo svoje stavove, rekavši:

– Mik Džeger, moraš da mu skineš kapu. On je rokenrol izvođač broj jedan – a onda je nastavio je kroz smeh: – Ali kao bend, da ste ispred paba i da ste neke večeri čuli tu muziku iz tog paba, pomislili biste: “Pa, to je osrednji pab bend!”.

Na drugom mestu u intervjuu, Daltri je otkrio svoju zavist prema Robertu Plantu, čije se iskustvo sa Led Zeppelin veoma razlikovalo od Daltrijevog sopstvenog iskustva sa The Who.

– Uspeo sam da dobijem najkražu slamku od svih pevača u svim bendovima – rekao je.  – Nema sola! Čije pesme su sve sami tekstovi… Robert Plant – Persi, kako ga zovemo – je moj veoma dobar prijatelj, i mi se šalimo na tu temu. Rekao je da možeš da odeš i pročitaš knjigu kada Džimi Pejdž počne da solira na gitari ili Bonam krene solo na bubnjevima. I odjednom sam pomislio: ‘Pitam se kako bi bilo biti u takvom bendu!’.

Rodžer Daltri ne veruje u novi album grupe The Who: Nema više tržišta, streaming je sve upropastio

Daltri je takođe rekao da je “mrzitelj interneta”, objašnjavajući:

– Nikada nisam mislio da će iz toga proizaći nešto dobro, i još uvek ne mislim da je od toga proizašlo ništa dobro. Mislim da ako ne budemo pažljivi, to je verovatno kraj naše civilizacije.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Previous post

Čudne se stvari dešavaju... Olivera Balašević izbrisala sve zajedničke fotografije sa Đoletom, pa na Instagramu objavila priču o svojoj knjizi i prezimenu Savić

Next post

I dalje prodaju emocije... Madresi predstavili spot za "Pesmu o tebi"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *