Home»Life Story»Frida, pevačica grupe Abba, dete je zloglasnog nacističkog projekta “Lebensborn”…

Frida, pevačica grupe Abba, dete je zloglasnog nacističkog projekta “Lebensborn”…

4
Shares
Pinterest Google+
Ani-Frid Lingstad Photo: facebook@Homage To Anni-Frid Lyngstad
Ani-Frid Lingstad Photo: [email protected] To Anni-Frid Lyngstad

Ani-Frid je najpoznatija beba nacističkih eksperimenata. Naime, nacisti s Hajnrihom Himlerom na čelu, sanjali su o arijevskoj rasi koja će zavladati svetom, a u tu svrhu je osmišljen projekat “Lebensborn”.

Taj program je služio kao svojevrsna ‘fabrika’ za najbolje primerke ‘odabrane vrste’ s ciljem odgajanja superiornih jedinki. Deca plavih očiju i plave kose, bez traga židovske krvi, su dolazila iz svih delova Europe, a najpoznatije dete rođeno u tom projektu je upravo Ani-Frid Lingstad.

Pevačica grupe Abba, rođena je 15. novembra 1945. godine. Majka joj je bila Norvežanka, a otac nemački narednik.

Fridina majka i baka bile su žigosane kao izdajnice i izopštene u njihovom selu u severnoj Norveškoj, a Frida sama bila je izložena stravičnim pritiscima. Između ostalog, jedan ribar joj je nožem u kožu ugravirao kukasti krst koji je kasnije teškom mukom skinula. Frida i njena majka bile su prisiljene da emigriraju u Švedsku gde joj je majka uskoro umrla od zastoja rada bubrega, a ona odrasla skrivajući teške traume.

Kako je od deteta iz projekta “Lebensborn”, Frida postala princeza i članica jedne od najpoularnijih pop grupa svih vremena, pročitajte u ovom tekstu:

MAMMA MIA… I ABBA IMA SVOJU PRINCEZU, A PRINCEZA IMA NEVEROVATNU ŽIVOTNU PRIČU

Previous post

Dve, do sada neobjavljene pesme, iznenada se našle na YouTube kanalu Đorđa Balaševića

Next post

Žika Jelić za HL pred svirku YU grupe u Wurstu: U klubovima nema foliranja, sve se vidi, sve se čuje. Ili si pravi, ili nisi...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *