Home»Muzika»Presedan… Advokati Tine Tarner tužili imitatorku, jer – previše liči na Tinu

Presedan… Advokati Tine Tarner tužili imitatorku, jer – previše liči na Tinu

4
Shares
Pinterest Google+
Koko Flečer/Photo: Tina-turner-story.com
Koko Flečer/Photo: Tina-turner-story.com

Advokati pevačice Tine Tarner tužili su nemačku kompaniju Kofo Entertanment, jer u njihovom mjuziklu “Simply the best – The Tina Turner Story” igra žena koja previše podseća na legendarnu pevačicu.

Zastupnici muzičarke smatraju da imitatorka Dorotea Koko Flečer, specijalizovana za imitacije Tine Tarner, toliko liči na njihovu klijentkinju, da bi gledaoci mogli da pomisle da ona lično učestvuje u produkciji.

BAKA JE BILA BOGATA, A SAD JE – PREBOGATA: TINA TARNER PRODALA BMG-U PRAVA NA SVE SVOJE SVOJE PESME, IME I BREND ZA 300 MILIONA DOLARA

Poster koji je najavljivao njen nastup je bio sporan, a advokati nisu odustali od tužbe ni nakon što su organizatori promenili plakate.

Regionalni sud u Kelnu već je presudio u korist Tarnerove, ali je nakon uložene žalbe Viši regionalni sud u istom gradu tu presudu ukinuo, pa je ceo proces prebačen na Savezni sud pravde, koji će doneti konačnu odluku.

❗️ Rechtsstreit vor dem Bundesgerichtshof ❗️

Heute Vormittag fand vor dem Bundesgerichtshof in Karlsruhe die…

Posted by Simply the Best – Die Tina Turner Story on Thursday, 4 November 2021

 

Advokat poznate pevačice naveo je da Tina trebalo da odlučuje kada će i na koji način biti korišćeno njeno ime, i pita da li je korišćenje lika i dela Tine Tarner u ovom slučaju korišćeno u umetničke svrhe.

Koko Flečer, međutim, smatra da je “besmisleno” misliti da bi neko mogao da je pomeša sa Tinom Tarner, pošto je tek u tridesetim.

– Nikada nisam misliila da će naš omaž Tini izazvati toliki haos, ali s druge strane, to znači da radimo nešto kako treba – rekla je Koko tokom gostovanja u emisiji uživo.

TINA TARNER: VREME JE DA VAM KAŽEM ZBOGOM I HVALA… OVAJ DOKUMENTARAC JE MOJ POSLEDNJI OPROŠTAJ

Interesantno je da je Koko započela karijeru nastupima u Las Vegasu imitirajući Vitni Hjuston, ali da je kasnije odlučila da želi da imitira svoju “heroinu” Tinu.

– Tako je zabavno nastupati kao Tina Tarner. Volim ono što ona predstavlja na sceni, tu sirovu energiju. Ona vam daje sve od sebe – rekla je Koko.

Imitatorka, koja nikada nije gledala Tinu uživo, kaže da je “upala u nevolje” kada je u Velikoj Britaniji gostovao mjuzikl “Simple The Best”, u kojem ona igra.

Inače, Kofo Entertainment predstavlja imitatore poznatih izvođača, poput Elvisa Prislija, Beatlesa i Frenka Sinatre.

HL/Izvor: b92.net

Previous post

Odluka je pala... YouTube ukinuo ‘dislike’ zbog sve većeg "maltretiranja vlasnika video sadržaja", opcija još postoji, ali rezultate vide samo autori

Next post

Rob Halford najavio novi, "specijalni" album Judas Priesta

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *