Home»Muzika»Homeland»On se seća Doli Bel… Srđan Popov objavio obradu numere “Na morskome plavom žalu”

On se seća Doli Bel… Srđan Popov objavio obradu numere “Na morskome plavom žalu”

5
Shares
Pinterest Google+
Srđan Popov/ Photo: Promo (Menart)
Srđan Popov/ Photo: Promo (Menart)

Srđan Popov objavio je danas digitalno EP izdanje pod nazivom “Swing 011” (Menart) na kome se uz četiri obrade nalazi i jedna njegova autorska pesma.

Posle obrada “Devojko mala” i “Čamac na Tisi”, kojima je odao počast Darku Kraljiću, ali i kultnom filmu “Ljubav i moda”, Popov je predstavio novu obradu.

U pitanju je kompozicija “Na morskome plavom žalu”, autora Dragana Jokića namenski napisana za film Emira Kusturice, “Sječaš li se Doli Bel”, koji je premijerno prikazan pre 40 godina.

Srđan Popov/ Photo: Promo (Menart)
Srđan Popov/ Photo: Promo (Menart)

– Većina pesama koje sam obradio su iz ‘50 i ‘60, ali konkretno “Na morskome plavom žalu”, iako nastala 1981. godine, nosi u sebi nostalgičan pristup šeszdetih. Pesma mi je izgledala jako zahvalno za oblikovanje i obradu u stilu swinga i rokenrola, što je I bio motiv da se nađe na EP izdanju “Swing 011”.Meni je u svim tim kompozicijama najbitnija melodija, koja može da se obrađuje u različitim stilovima I to mi je bila glavna inspiracija – izjavio je Srđan Popov.

Za pesmu “Na morskome plavom žalu” snimljen je i spot koji je režirao Predrag Milošević, a isti možete da pogledate u nastavku…

Previous post

Novosađani, stižu vam žestoke dame... Nađa, Jenner i Nemesis 26. novembra u Fabrici

Next post

Tom Henks otkrio koja su mu tri omiljena filma u kojima je glumio... Izbor je kraljnje neobičan

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *