Dragi Jelić u novoj pesmi Plan B fondacije “Zagledan”…

0
346
Oglasi
Dragi Jelić, Plan B/Photo: promo
Dragi Jelić, Plan B/Photo: promo

Predstavljena je nova pesma PLAN B Fondacije “Zagledan” koju je otpevao čuveni Dragi Jelić, frontmen legendarnog rock sastava Yu Grupa.

– Ova pesma je veoma posebna i potpuno drugačija od onoga što radim sa svojom Yu Grupom. Bio je izazov otpevati pesmu koju je komponovao Zoran Konević, na tekst Zvonimira Đukića Đuleta. Humana ideja PLANA B je jedinstvena na ovim prostorima! Verujem da će svojim delovanjem pomoći ugroženim kolegama. Ubeđen sam da će se kompanije i pojedinci odazvati pozivu i da će se priključiti misiji Fondacije. Svi pričamo o humanosti i dobročinstvu, a ovo je jedan od načina da te priče pretočimo u nešto konkretno – izjavio je Dragi Jelić.

Živimo u vremenu punom izazova. Globalna pandemija ne jenjava. Svet se nalazi ne samo u materijalnoj, već i u krizi saosećanja. Marginalizovane, ugrožene društvene grupe su sada u potpunosti skrajnute. Pojedine profesije obesmišljene, a mnogi su prepušteni sami sebi.
PLAN B Fondacija je upravo osnovana sa ciljem da svojim delovanjem pomogne jednoj od tih ugroženih grupa.

Desilo se “Zrno čarolije”…  Muzičari konačno imaju – Plan B

Gospodin Zoran Konević, osnivač Fondacije i sam muzičar, godinama unazad pomaže kolegama kojima je potrebna pomoć i koji su se našli u nerešivim situacijama. Tako je nastala inicijativa o pokretanju Fondacije koja bi u tim situacijama, prikupljenim sredstvima, pomagala profesionalnim rock’n’roll i pop muzičarima.

Važnost ovakve inicijative prepoznali su mnogi eminentni muzičari iz čitavog regiona: Zvonimir Đukić Đule, Dragi Jelić, Dejan Cukić, Maya Sar, Dado Topić, Alen Islamović, Goran Šepa Gale, Tamara Todevska, Vojislav Aralica, Zoran Konević, Vlatko Stefanovski, Dragan Jovanović Krle, Predrag Bata Jakovljević, Srboljub Radivojević Srba i mnogi drugi. Među njima je bio i Dragoljub Đuričić, koji nas je nažalost iznenada i prerano napustio tokom ove godine.
[infobox title=’Poziv za muzičare i odgovorne kompanije’]

Plan B, promo
Plan B, promo

PLAN B Fondacija poziva sve profesionalne rock’n’roll i pop muzičare koji imaju ozbiljnih zdravstvenih problema da nas kontaktiraju.
Takođe, pozivamo društveno odgovorne kompanije da prepoznaju snagu i potencijal ovog projekta, uzmu učešće i donacijama pomognu afirmaciji Fondacije.
U želji za jedno – ZAJEDNO![/infobox]

Već nakon prvih pozitivnih reakcija Fondaciji su se javili i drugi uvaženi muzičari poput Bajage i Mije Dimšić sa željom da svojim stvaralaštvom daju doprinos plemenitoj akciji.

Inicijativu PLAN B Fondacije prepoznala je izdavačka kuća Jugoton Croatia Records koja će, u saradnji sa Tesla Music, objaviti album “PLAN B” na čijem su stvaranju učešće uzeli nabrojani muzičari.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime