Home»Muzika»Grupa EJO koncertom u klubu Strogi centar promoviše album “Ptica”

Grupa EJO koncertom u klubu Strogi centar promoviše album “Ptica”

4
Shares
Pinterest Google+
EJO/Photo: press promo
EJO/Photo: press promo

Članovi benda EJO (Ethno Jazz Orchestra) sa nestrpljenjem isčekuju publiku na večerašnjoj svirci u beogradskom klubu “Strogi centar jer će to biti njihova prva koncerta promocija pesama sa albuma “Ptica” koji je nedavno objavio PGP RTS.

-Veoma se radujemo ovom nastupu i jedva čekamo da nas čuje beogradska publika. EJO je prepoznatljiv po kombinovanju zvuka Balkana sa elementima afričkih ritmova i fjužn džeza. Pretpromociju kompozicija sa albuma “Ptica” imali smo na Platonov festivalu u Rusiji a sada evo i prvu koncertnu promociju u četvrtak uveče u Beogradu. Ko može i želi, neka dođe večeras da zajedno uživamo u muzici – poručuje Stevan Milijančević iz benda EJO.

Harmonična korelacija vokalnog i instrumentalnog u frupi EJO, donela je ovom bendu pregršt pozitivnih kritika, a poseban akcenat je na muzičkom ambijentu, zajedničkoj bendovskoj improvizaciji, modernijim harmonijama sjedinjenim sa etno napevima i egzotičnim ritmovima…

Na albumu “Ptica” je osam pesama, od kojih su četiri obrade tradicionalnih pesama i isto toliko autorskih.

Bend ima sedam članova koji dolaze iz Subotice, Čačka, Rume i Kosovske Mitrovice. EJO čine: Milica Dobrić, Nataša Pejčić-(vokali), Aleksandar Jovan Krstić (kaval, flauta), Aleksandar Alempijević (perkusije), Stevan Milijanović (klavijature), Aleksa Milijanović (bubnjevi) i Armand Mesaroš (bas).

Posle večerašnje svirke u klubu “Strogi centar”, grupu EJO očekuje još mnogo koncertnih predstavljanja albuma kao i novinarsku promociju, koja je zakazana za 18. novembar.

Previous post

Korn najavili album "Requiem", stigao i prvi singl "Start The Healing"

Next post

Muke po Kamberbaču... Evo šta je sve morao da radi zbog uloge u filmu "The Power of the Dog"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *