Home»Muzika»BEMUS… Aleksandar Madžar održao koncert pred punom dvoranom Kolarčeve zadužbine

BEMUS… Aleksandar Madžar održao koncert pred punom dvoranom Kolarčeve zadužbine

4
Shares
Pinterest Google+

Naš proslavljeni pijanista Aleksandar Madžar izveo je koncert u okviru Beogradskih muzičkih svečanosti u sredu, 10. novembra pred punom dvoranom Kolarčeve zadužbine.

Priredio je prvi od osam planiranih koncerata posvećenih svim Betovenovim sonatama, a na programu su bile kompozicije: Sonata za klavir br. 1 u F molu, op. 2, br. 1; Sonata za klavir br. 2 u A duru, op. 2, br. 2; Sonata za klavir br. 3 u C duru, op. 2, br. 3 i 33 varijacije na valcer Antona Dijabelija, op. 120.

Publika je uživala u Madžarevoj vituoznosti, a za njega se sa razlogom smatra da je jedan od najboljih pijanista današnjice u svetskim razmerama.

Aleksandar Madžar/ Photo: Belkisa Abdulović (promo, BEMUS)
Aleksandar Madžar/ Photo: Belkisa Abdulović (promo, BEMUS)

Aleksandar Madžar rođen je u Beogradu 1968. godine. Počeo je da uči klavir kod Gordane Malinović, a studirao je u Novom Sadu, Beogradu, Moskvi i Briselu.

Dobitnik je nagrada na velikim međunarodnim takmičenjima u Ženevi, Lidsu, Bolcanu (Feručo Buzoni) i Milanu (Umberto Mikeli).

Debitovao je sa Berlinskom filharmonijom pod upravom maestra Ivana Fišera, 1990. godine. Redovno nastupa širom Evrope, posvećujući podjednaku pažnju resitalima, nastupima sa orkestrima i kamernom muziciranju.

Takođe je nastupao na turnejama po Severnoj i Južnoj Americi, Južnoj Africi i na Dalekom Istoku. Aleksandar Madžar je profesor na Kraljevskom flamanskom konzervatorijumu u Briselu i na visokoj školi za muziku i pozorište u Hamburgu.

Previous post

Sad je i definitivno deo britanske istorije... Elton Džon primio kraljevski Orden časti od princa Čarlsa u zamku Vindzor

Next post

Evropski filmski maraton u Subotici, Beogradu i Novom Sadu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *