Home»Muzika»Homeland»Mlad i radostan… Stiže album s neobičnim obradama pesama nastalih u Jugoslaviji 80-ih godina

Mlad i radostan… Stiže album s neobičnim obradama pesama nastalih u Jugoslaviji 80-ih godina

4
Shares
Pinterest Google+

<lad i radostan/Photo: Laslo Antal

Album “Mlad i radostan”, za glas, klavir i kontrabas, izlazi 10. decembra 2021. godine

Lidija Andonov (grupa Sixth June) i Andrija Pavlović (LP Duo, Andy Pavlov), udružili su se u poduhvatu stvaranja muzičkog albuma obrada pod nazivom “Mlad i radostan”.

Ideja muzičara je da ispričaju priču o muzici, pesmama i autorima koji su svoje karijere započinjali u periodu 80-ih godina, u danas nepostojećoj državi, Jugoslaviji. Ovo je njihov omaž jednoj muzičkoj civilizaciji i pesmama koje su obeležilie naše živote.

KAKO SMO USPELI DA PREĐEMO “LJUDE U ODELIMA”… 40 GODINA NOVOG TALASA OBELEŽENO NA FDU U BEOGRADU

Album je snimljen u saradnji sa kontrabasistom Gregom Koenom koji je u svojoj bogatoj karijeri sarađivao sa muzičarima kao što su Lori Anderson, Tom Vejts, Džon Zorn i Dejvid Birn. Snimatelj albuma je Andrej Mladenović.

“Mlad i radostan”će od 10. decembra, biti objavljen najpre digitalno, a potom i na vinilu u izdanju izdavačke kuce Sweet Sensation, koju su početkom ove godine osnovali članovi grupe Sixth June i pijanista Andy Pavlov.

Lidija Anodnov, pevačica i glumica, snimila je sa muzičko-vizuelnom grupom Sixth June sedam albuma i imala zapažene koncerte širom sveta na festivalima i u značajnim klubovima poput Berghain u Berlinu. Osnovala je prvo udruženje dramaterapije u Srbiji.

Andrija Pavlović je pijanista i kompozitor, osnivač i član muzičkog sastava LP Duo. Objavljuje i pod pseudonimom Andy Pavlov.

Previous post

Hakeri ucenjuju Massima Savića: Traže mi novac, sad samo da vidim sa kog računa da isplatim...

Next post

Sad i film snimaju... Foo Fighters najavili horor komediju "Studio 666"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.