Home»Muzika»Flashback»Otkrivena razglednica koju je Lenon poslao Ringu Staru, a tiče se – Debi Hari i Blondie

Otkrivena razglednica koju je Lenon poslao Ringu Staru, a tiče se – Debi Hari i Blondie

4
Shares
Pinterest Google+
Džon Lenon i Ringo Star/Photo: printscreen twitter Ringo Starr
Džon Lenon i Ringo Star/Photo: printscreen twitter Ringo Starr

Džon Lenon je uvek pokušavao da pazi na Ringa Stara. Od pisanja pesama za bubnjara tokom karijere The Beatlesa do budnog praćenja njegove solo karijere, to bi bila veza koja je u jednom momentu rezultirala savetima u vezi sa usponom Debi Hari i grupe Blondie.

Uprkos popularnom verovanju, Lenon nikada nije govorio o Ringu kao o “čak ni o najboljem bubnjaru u The Beatles”, to je bio mit koji je komičar Brumi Džasper Karot izmislio tokom emisije na BBC 1983. godine. Dva Beatlesa su uvek uživala u pozitivnom odnosu, i iako se možda nisu videli duže vreme, pobrinuli su se da ostanu u kontaktu.

Pogledajte prve kadrove dokumentarne serije o Beatlesima… do sada neviđeni snimci benda koji je promenio svet

Održavanje kontakta uprkos tome što su bili u različitim delovima sveta bilo je teško, ali to nije sprečilo njihovo prijateljstvo da cveta, a razglednice su bile njihov izabrani metod komunikacije. Iako je „The Fab Four“ uživala neuporediv uspeh, nije odmah bilo jasno kako će se Ringo snaći van prizme benda, situacija koja je Džona učinila uznemirenom. Bubnjar nije bio prirodni tekstopisac, a da li će biti frontmen, bilo je nepoznato svima.

Džon Lenon i Ringo Star/Photo: printscreen twitter Ringo Starr
Džon Lenon i Ringo Star/Photo: printscreen twitter Ringo Starr

Decenijama nakon Lenonove smrti, Ringo je iskopao mnoštvo razglednica koje je dobio od svog starog kolege iz benda. Međutim, jedna poruka se posebno izdvajala od ostalih. Iz jedne beleške iz 1979. vidi kako Lenon pokušava da navede bubnjara da krene stopama novih njujorških pankera, grupe Blondie.

U poruci koju je Lenon napisao Ringu, on kaže da je “Blondie ‘Heart of Glass” oba vrsta stvari koje bi trebalo da radiš. Sjajno i jednostavno”.

Slučajno, Kris Stajn iz benda Blondie kasnije he govorio o tome kako su upravo Beatles nenamerno pomogli u oblikovanju “Heart Of Glass”.

– Čak je i “Heart Of Glass” bila subverzivna stvar za takozvani pank bend. Ali, u isto vreme, naši uzori su bili Bouvi i Beatlesi – rekao je on za The Sun i dodao – Nikada niste znali šta da očekujete od njih. Ramonesi su imali svoj zvuk i identitet i toga su se držali. To nije ono što smo nameravali da uradimo. Imamo širu muzičku paletu… ali preovladava stav panka!

Lenon je rasturio Beatlese, a ne ja… Pol Makartni prvi put otkrio zašto je preuzeo krivicu za kraj najvećeg benda svih vremena

Što je još važnije, razglednica pokazuje Lennonovu ljubav prema svom prijatelju i ističe neprestanu zabrinutost koju je imao za Ringovu karijeru nakon raspada The Beatlesa. Fascinantno, tokom Lenonovog poslednjeg TV intervjua 1975. godine, govorio je o svojoj radosti što je video kako bubnjar napreduje kao solo izvođač.

– Najviše sam srećan zbog Ringovog uspeha jer se uvek pričalo da je Ringo glup, ali on nije glup – prokomentarisao je Lenon. – On jednostavno nije imao toliko sposobnosti pisanja i nije bio poznat po tome što je pisao sopstveni materijal. Bilo je malo brige, iako on može da snima filmove i sada snima filmove i dobar je u tome, ali kako će biti njegova karijera kao filmadžije? Generalno, verovatno je bolja od moje – dodao je on.

Tell Me Who He Is… Ovo je pesma koju Beatles nikada nisu objavili

Njihovo prijateljstvo je bilo zaista ohrabrujuće, i iako su Beatlesi prošli kroz periode ogorčene mržnje, to nikada nije bio slučaj između Lenona i Stara. Uvek su delili posebnu vezu, bez obzira šta se još dešavalo između ostalih članova grupe, a razglednica ispod pokazuje da je Ringo uvek bio u Lenonovom srcu.

HL/Izvor: faroutmagazine.co.uk

Previous post

Kakva surova ironija sudbine... Dan pre tragedije na svom Astroworld festivalu, gde je 8 ljudi stradalo u stampedu, Travis Skot objavio singl - "Escape plan"

Next post

Ovaj album nema ime, ali je, mnogi veruju, najbolji svih vremena...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *