Home»Film»Misterija smrti Natali Vud, nova saznanja… Sestra slavne glumice otkrila dokaze koje su prikupili privatni detektivi

Misterija smrti Natali Vud, nova saznanja… Sestra slavne glumice otkrila dokaze koje su prikupili privatni detektivi

4
Shares
Pinterest Google+
Natali Vud/Photo: wikipedia.org
Natali Vud/Photo: wikipedia.org

Natali Vud preminula je 1981. od posledica utapanja, a i četiri decenije kasnije sve je velika nepoznanica. Ali, ne i za sestru glumice, Lanu Vud, koja je jasno i glasno za njenu smrt okrivila njenog supruga Roberta Vagnera, a u objavljenim memoarima nije štedela ni Kirka Daglasa, koga je optužila da je seksualno zlostavljao Natali dok je ona još bila tinejdžerka.

“Ne verujem da je to bilo ubistvo s predumišljajem, ali to ne znači da ne mislim da je kriv – naravno da je on ubio!”. Reči su to koje su odjeknule svetom, pošto ih je u intervjuu za The Post izrekla 75-godišnja Lana Wud, poznatija kao sestra legendarne Natali Vud. U razgovoru povodom izlaska njezinih memoara ‘Little Sister: My Investigation into the Mysterious Death of Natalie Wood’, javno je optužila supruga Natali Vud, Roberta Vagnera, a svoju osudu zasnovala je i na novim dokazima koje su prikupili privatni detektivi.

Smrt Natali Vud te 1981. zatekla je sve, a i četiri decenije kasnije, niko, pa ni istraga, ne mogu sa sigurnošću da utvrde šta se tačno dogodilo.

A osim na račun svog bivšeg zeta, Lana Wud iznela je teške optužbe i na račun glumačke legende Kirka Daglasa, potvrđujući time jednu od najstarijih holivudskih glasina. Naime, prema njenoj knjizi, njihova majka Marija odacila je tada 16-godišnju Natali Vud do dvorca Marmont kako bi se upoznala s Kirkom Daglasom, tada jednim od najvećih glumaca.

Imala je 43 kada se, navodno slučajno, udavila… Pogledajte trejler za dokumentarac o Natali Vud

Mama i Lana čekale su je u automobilu, a sve je toliko dugo trajalo, da je Lana na kraju zaspala. Kada se Natali konačno pojavila, bila je sva raščupana i uzrujana, besno šapućući nešto njihovoj majci. Tek naknadno Natali se poverila svojoj sestri otkrivši kako je Kirk Daglas seksualno zlostavljao.

“Pokucala sam na vrata na koja mi je mama rekla da odem i sledeća stvar koju znam, Kirk Daglas me uveo o svoj apartman”, ispričala je Natali Lani, a onda je počela da plaće i tiho antavila: “Povredio me je, Lana… Bilo je to neko vantelesno iskustvo. Bila sam preplašena. Bila sam zbunjena”.

Kako je otkrila Lana Vud, sve to itekako je uticalo na njen život i kako je gledala na neke stvari, ali ništa nije uradila po tom pitanju i to iz jednog razloga – jer joj je mama rekla ako to nekome ispriča da će joj karijera biti uništena i da više nikada neće ništa snimiti. Natali je poslušala majku, ali se i promenila. Posle svega, više nije imala poverenja u muškarce.

Natali Vud/Photo: wikipedia.org
Natali Vud/Photo: wikipedia.org

Vest o smrti zatekla je Lanu u porodičnom domu u Los Anđelesu. U ranim jutarnjim satima 29. novembra 1981. zazvonio je telefon, a strašan vrisak ostavio je 35-godišnjakinju na kolenima. Lana je majku našla na podu bez svesti, uzevši joj telefon čula je prijatelja kako s druge strane žice govori kako mu je žao jer je čuo vesti o Natali.

“Pronašli su njeno telo jutros, more ga je izbacilo na ostrvo Catalina”, rekao je prijatelj i Lana mu prvo nije verovala, ali čim je upalila televizor, vanredne vesti potvrdile su zle slutnje. Kako je rekla, sve službene izjave Roberta Vagnera, Natalinog supruga, ali i zajedničkog prijatelja Kristofera Vokena, bile su nebulozne i izmišljene, a iako je od Vagnera u narednim mesecima pokušala da dobije više odgovora, to joj nije uspevalo. On je jednostavno izbacio iz života, rekavši joj kako može da ga kontaktira putem advokata.

I u početku se držala toga, ali deset godina poslesmrti sestre, primila je telefonski poziv Denisa Davema, skipera koji je te kobne noći upravljao jahtom na kojoj se našao i poznati trojac. On joj je rekao kako nije ispričao celu priču policiji.

Inače, 2011. policija u Los Anđelesu ponovo je otvorila slučaj i to pošto je dve godine ranije upravo Davern objavio knjigu ‘Goodbye Natalie, Goodbye Splendour’, otkrivši u njoj kako su se supružnici žestoko posvađali pre nego što je Natali nestala. Tek je 2018. godine Robert Vagner, koji danas ima 91 godinu, osumnjičen za smrt holivudske glumice, ali do danas ništa se preterano nije uradilo po tom pitanju.

Natali Vud/Photo: wikipedia.org
Natali Vud/Photo: wikipedia.org

Inače, Natali je bila veliki uzor svojoj mlađoj sestri, a iako Lana nije odobravala njenu vezu, a potom i brak s Robertom Vagnerom, smatrajući da kod njega nešto ‘ne valja’, jedno vreme je čak i živela s njima. Ipak, priznala je kako je šokiralo kada se 1962. Natali pojavila na vratima kuće svojih roditelja s krvavom rukom. Otkrila im je tada kako je uhvatila Vagnera ‘u komprimitujućoj situaciji’ s njihovim batlerom, pa je od besa zdrobila rukom čašu koju je držala i koja je posekla.

Sama Lana, kako je napisala i u knjizi, veruje da su netom pre Nataline smrti ona i Vagner imali svađu, koju je dodatno pojačao alkohol koji su konzumirali, a sve je rezultiralo i njihovim fizičkim obračunom, tokom koga je Vagner udario svoju suprugu u levu stranu lica tolikom snagom da je pala i onesvestila se.

“Verujem da je sve uradio iznenada, a kada je shvatio šta je učinio, panika je učinila da je doneo pogubnu odluku da spusti Natali u vodu, a sve kako bi izbegao odgovornost za ono što se dogodilo”, napisala je Lana Vud spekulišući kako je Vagner potom poslao skipera da počne da traži Natali koja je ‘nestala’, a sve kako bi sebi dao vremena da smisli plan.

Davern je u svojoj službenoj izjavi rekao kako mu je Vagner naredio da ugasi svetla i da ne zove obalsku stražu. Sve mu je dozvolio tek dva sata kasnije, zbog čega Lana smatra da je sve to uradio kako bi ‘pokrio’ sebe i činjenicu da je bio pijan i ljubomoran i da je okončao život Natali Vud.

HL/Izvor: tportal.hr

Previous post

Tri minuta stvarnosti koju živimo... Daniel Mihajlović animiranim spotom za pesmu "Master Mantra“ najavljuje novi EP

Next post

Ekoskop - Novi zeleni program 27. Festivala autorskog filma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *