Zašto glumci toliko žele da budu političari? Metju Mekonahi u trci za guvernera Teksasa…

0
72
Metju Mekonehi/Photo: YouZube printscreen
Metju Mekonehi/Photo: YouZube printscreen

Filmska zvezda Metju Mekonahi još od proleća javno govori da bi kao nezavisni kandidat mogao da se nadmeće u trci za guvernera Teksasa, ali nikako da se o tome konačno izjasni.

– Vidite, to se ozbiljno razmatra. Moguće je – rekao je Mekonahi (52) u intervjuu za AFP. Glumac je rođeni Teksašanin, živi u glavnom gradu Ostinu, gde je veoma popularan.

– Ja sam agresivni centrista. Ne zbog toga što je to siva zona i mesto kompromisa. Mislim da takav potez danas zahteva odvažnost, to je zona otpadnika – izjavio je.

KAKO JE METJU MEKONEHI KUPIO SVOJU SLOBODU ZA 14,5 MILIONA DOLARA I ZAMALO PROMENIO PROFESIJU

Mekonahijeve političke ambicije izazvale su pometnju u liberalnim krugovima, posebno među onima koji su ogorčeni na konzervativnog teksaškog guvernera Grega Abota zbog najrestriktivnijeg zakona o pobačaju u Sjedinjenim Državama.

Prema nedavnoj anketi teksaškog Univerziteta, oskarovac Mekonahi bi u trci protiv Abota prošao mnogo bolje nego potencijalni demokratski kandidat Beto O’Rurk.

Međutim, ne čini se da je Mekonahi, koji je odrastao u religioznoj porodici u gradiću u ruralnom Teksasu, posebno oduševljen ni demokratama ni republikancima.

– Svaka stranka za sebe tvrdi da je baš ona utelovljenje demokratije, ali suštinski često ne govori ništa – kaže glumac.

– Ponekad morate ići levo, ponekad desno. Ima ljudi na takozvanoj levici i na takozvanoj desnici koji su u određenom trenutku bolji za određeni posao.

ARNOLD ŠVARCENEGER ODRŽAO GOVOR O DEMOKRATIJI – S MAČEM U RUCI… I POMENUO TRAMPA

Odluku o tome da li želi da se bori za najviši položaj u Teksasu, Mekonahi mora da donese do 13. decembra, kada ističe rok za predaju prijave.

U međuvremenu, on i dalje glumi i vodi svoju fondaciju za pomoć srednjoškolcima, a njegova odluka na kraju će se svesti na pitanje gde može da bude najkorisniji.

– Ne bojim se rizika, ali moram sebi da postavim to pitanje, kao i da sam na njega odgovorim.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime