Makartni na promociji svoje nove knjige “Stihovi”: Krivo mi je što Lenonu nikad nisam rekao da ga volim…

0
113
Oglasi
Džon Lenon i Pol Makartni/Photo: YouTube printscreen
Džon Lenon i Pol Makartni/Photo: YouTube printscreen

Pol Makartni je na promociji svoje nove knjige “Stihovi” u Londonu govorio o odnosu sa Džonom Lenonom, otkrio kako su nastajale pesme Beatlesa i zašto nikada nije rekao Lenonu da ga voli.

U Southbank Centru u Londonu održana je promocija Makartnijeve knjige Stihovi.

Na promociji je bilo reči i o grupi Beatles, kao i o temi koja uvek izaziva dosta paženja, a to je odnos dvojice muzičara: Makartnija i Lenona.

POL MAKARTNI VIŠE NEĆE DAVATI AUTOGRAME, NI PRAVITI SELFIJE S FANOVIMA… A OBJASNIO JE I ZAŠTO

Makartni je ovom prilikom priznao da nikada nije stigao da kaže Lenonu da ga voli i da klincima iz Liverpula od 16, 17 godina to jednostavno nije padalo na pamet.

– To jednostavno nije učinjeno. Tako da nikad nisam… samo jednostavno rekao “Džone, volim te čoveče”. Nikad nisam to uradio. Sada tek stvarno znam koliko sam voleo tog čoveka – rekao je 79-godišnji Pol Makartni.

Svoju mladost i odrastanje sa Lenonom je opisao kao hodanje stepenicama, uvek jedan pored drugog.

– Sećam se koliko je bilo divno raditi sa njih i koliko je bio dobar… Vi se ovde ne zafrkavate, vi pevate sa Džonom Lenonom – rekao je on i dodao:

– Kada smo pisali pesme, ja bih predložio frazu, pa bi on predložio frazu. Tako smo radili – međusobno smo se dopunjavali.

LENON JE RASTURIO BEATLESE, A NE JA… POL MAKARTNI PRVI PUT OTKRIO ZAŠTO JE PREUZEO KRIVICU ZA KRAJ NAJVEĆEG BENDA SVIH VREMENA

Prisetio se i koliko mu je kao levorukom bilo neobično što je Džon Lenon desnoruk, pa mu je delovalo kao da se gleda u ogledalu.

– To je sjajno, skoro da sam mogao da vidim akorde koje sam svirao u ogledalu – iskren je Makartni.

Razmišljajući o raspadu benda 1970. godine, rekao je:

– Mislim da je najveća zabluda da sam ja kriv za raspad Bitlsa. Živeo sam s tim neko vreme, govoreći ljudima: Ne, nisam, ne, nisam. Ali kad se naslov pojavi, on se jednostavno zalepi – rekao je Makartni.

HL/Izvor: b92.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime