Home»Muzika»Franc Ferdinand na proleće u Zagrebu u sklopu turneje “Hits To The Head”

Franc Ferdinand na proleće u Zagrebu u sklopu turneje “Hits To The Head”

4
Shares
Pinterest Google+
Franz Ferdinand/Photo: youTube printscreen
Franz Ferdinand/Photo: youTube printscreen

Škotski rock bend Franz Ferdinand dolaze u Malu dvoranu zagrebačkog Doma sportova u ponedeljak 25. aprila 2022. na turneji u sklopu koje donose najveće hitove iz gotovo dve decenije duge karijere.

“Hits To The Head” turneju prati i izlazak kolekcije od 20 najvećih hitova kojima je bend osvojio svet, uz objavljeni novi singl “Billy Goodbye”, a predstavće ih uživo na proleće.

Franz Ferdinand bez sumnje su jedan od najvećih rock bendova i muzička institucija koja je iznedrila neke od zaista velikih hitova u svojoj sada već dugačkoj karijeri. Označili su svojevrsnu renesansu ostrvskih bendova, doneli euforiju na plesni podijum i gitarske riffove s pamtljivim tekstovima, pa su svojom muzikom obeležili celu generaciju. Bend je objavio celu nisku studijskih izdanja i bezvremenskih hitova koja im je osigurala hordu obožavalaca širom sveta.

Nakon što je singl “Darts Of Pleasure” 2003. označio početak karijere, usledio je mega popularni “Take Me Out” koji je eksplozivno osvojio međunarodnu publiku, svetske festivale i postavio ih na zvezdano glazbeno nebo, i odmah osvojio Grammy nominaciju za najbolju rock izvedbu. Sve je to bio uvod u debitantski album “Franz Ferdinand” koji je prodat u gotovo četiri miliona primjeraka, osvojio Mercury nagradu i Grammy nominaciju za najbolji alternativni album. Usledili su albumi “You Could Have It So Much Better”, “Tonight: Franz Ferdinand”, “Right Thoughts, Right Words, Right Action” kao i “Always Ascending”.

Na prvom samostalnom susretu sa Zagrebom, uz bok Aleksu Kapranosu (vokal, gitara) stajaće dugogodišnji saradnici Bob Hardi (bas), Dino Bardo (gitara), Džulijan Kori (gitara, klavijature) i nova bubnjarka Odri Tejt.

Ulaznice će biti u prodaji od petka, 12. novembra.

HL/Izvor: soundguardian.com

Previous post

Osam ljudi stradalo u stampedu na Astroworld Music Festivalu u Hjustonu...

Next post

13 pesama njenog srca... Dajana Ros objavila album "Thank You"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *